Els Premis ARC distingeixen la Jazz Cava, Els Catarres, Txarango i Quimi Portet

La indústria musical en directe reconeix el bon moment de la música osonenca

Esteve Plantada
15 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:29h

Tots els guanyadors dels premis ARC 2015 a la gala de lliurament dels guardons, celebrada a la sala BARTS aquest dilluns,14 de desembre de 2015. Foto: ACN


La indústria musical en directe ha celebrat aquest dilluns a la nit la gala dels Premis ARC, que premia els millors artistes, grups de música i agents implicats de l'any. En la catorzena edició, l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya ha reconegut el bon moment que viu la música osonenca: Txarango ha obtingut el premi a la millor gira internacional; Els Catarres, juntament amb La Meravella i La Loca Histeria, a les millors gires a festes majors; Quimi Portet, amb Sisa i Oliver, a la millor gira per teatres i auditoris; i el premi a la millor programació d'espai musical ha estat per a la Jazz Cava de Vic.

Osona encara havia aportat més nominats, que no han obtingut premi. És el cas de l’Atlàntida, com a millor programació de teatre; Núria Graham, a millor gira per a festival; i Obeses, com a artista revelació.

Els Premis ARC també han distingit Mishima per la millor gira per sales i Els Amics de les Arts per la millor gira per festivals. L'Auditori de Barcelona s'ha endut el guardó a la millor programació de teatre, mentre que el guardó a la millor programació de música de festa major ha estat per la festa major de les Santes de Mataró. El Cruïlla Barcelona ha estat guardonat amb el premi al millor cicle de música, mentre que El Món a RAC1 és el millor mitjà de comunicació.

El premi a la trajectòria professional ha recaigut en el fundador i president del Taller de Músics, Lluís Cabrera, mentre que el guardó a la dedicació professional ha estat per Josep Sanz. Finalment, la millor gira d'artista o grup per al públic familiar ha estat per Reaggae per Xics.

Referències a l'IVA cultural i a les eleccions del 20-D

La gala, presentada pel popular humorista osonenc Peyu, ha comptat amb l'actuació de Mishima i Núria Graham, Blaumut i Judith Neddermann, Ramon Mirabet i Gertrudis juntament amb el cantant de Txarango, que han tancat la vetllada. Durant l'acte han estat nombroses les crítiques a l'IVA cultural, a les eleccions del proper 20-D, als atacs contra la llengua catalana i, fins i tot, s'ha nominat Miquel Iceta, Soraya Sáez de Santamaría i Pablo Iglesias com a millors artistes revelació de l'any per les seves actuacions musicals a mítings i programes televisius.

Per la seva banda, el president de l'ARC, Jordi Gratacós, ha reclamat un pla integral de la música per "arreglar" un sector "ric" i "complex" en la línia dels que s'han aprovat en altres sectors, com el circ.
Arxivat a