David Conill triomfa al Julius amb el curt «Sr. Expósito»

El director vigatà s’emporta el premi al millor film i el guardó que atorguen els cineclubs catalans | La temàtica de l’any que ve serà la ciutat de Vic

Foto de família dels guanyadors del Festival Julius 2015
Foto de família dels guanyadors del Festival Julius 2015 | Cineclub Vic
Redacció Osona.com
14 de desembre del 2015
Actualitzat el 15 de desembre a les 8:55h

David Conill ha estat el gran triomfador del Festival de Curtmetratges Julius 2015, que es va celebrar la passada setmana a Vic. El film del director vigatà “Sr. Expósito” va obtenir el Gran Premi Julius Ciutat de Vic, dotat amb 2.000 euros, i el premi Miquel Porter i Moix, dotat amb 500 euros, atorgat pels cineclubs catalans. El tema d’aquesta edició era Orlando, de Virgina Woolf i s'hi van presentar 16 curts originals. El lliurament de premis es va fer aquest diumenge, 12 de desembre, en una gala a a l’Espai ETC de Vic.
 
“Sr. Expósito” es basa en el canvi de sexe del protagonista d’Orlando. Al film hi han intervingut com a actors Robert Jové, Xevi Font, Lluís Bové Jacob Valltramunt i Jordi Amarita.

El jurat estava format per diversos artífex de la producció, distribució, exhibició i divulgació del cinema de Catalunya. Entre ells, el director Jordi Cadena; Olga Iglesias, gestora de programació de la Federació Catalana de Cineclubs; el periodista cultural Xavier Roca; i dos osonencs, Víctor Quintero, guanyador de les dues darreres edicions del Julius, i Sergi Prat, director del Festival de Curtmetratges de Manlleu.

Pel que fa a la resta de guardons, el segon premi, el Bis-B, se’l va emportar Marc Puvill, pel curt L’abisme taronja. El film Orlando, de Jordi Crusats, va obtenir tres premis: Orson Welles, per a la qualitat tècnica; el Pitet de bava del públic, amb 81 vots;  i al millor cartell. Laura Estévez va guanyar el premi Jaume Esteve a la millor interpretació, per Anna, de Toni Pinel i Cris Gambín; i Orlando, de Gerard Presseguer, el premi Jove, al millor curt de realitzadors de fins a 25 anys. Finalment, el premi honorífic Xesco Jiménez, en memòria del fotògraf vigatà i fundador del festival, es va atorgar a Albert Altés.

Durant la gala de cloenda, el president de Cineclub Vic, Francesc Giménez, i la regidora de Cultura de Vic, Susagna Roura, van presentar el tema obligatori en què s’hauran de basar els curts del Julius 2016: Vic. Des d'ara, doncs, els participants tenen un any per elaborar les seves creacions i impregnar-les de l'essència de la ciutat.
 

Més informació de la programació paral·lela del Julius 2015

Arxivat a