Vic es torna a quedar fora de les ciutats Unesco de la Gastronomia

La ciutat no obté la credencial i l’Ajuntament descarta tornar a presentar candidatura

Redacció Osona.com
14 de desembre del 2015
Actualitzat a les 19:49h

Logotip de la candidatura de la capital osonenca.
 


Vic ha estat descartada per segon any consecutiu com a ciutat Unesco de la Gastronomia. La localitat havia presentat la candidatura per formar part de la xarxa de municipis creatius aquest 2015. L’Ajuntament no té previst tornar a optar a la qualificació.

La Unesco va emetre un comunicat el passat divendres on anunciava les ciutats que havien estat escollides i descartades. En els propers dies s’enviarà una carta a l’Ajuntament de Vic explicant les causes de la decisió. Pel que fa a l’Estat espanyol, aquest any han estat escollides Burgos i Dènia com a ciutats gastronòmiques i Barcelona com a ciutat literària.

L'Ajuntament de Vic va optar per presentar la candidatura “Vic-Osona, ciutat Unesco de Gastronomia” d'acord amb la moció que es va aprovar el passat mes de març i davant la recomanació de tornar a intentar formar part de la xarxa per part del subdirector general de cultura de la Unesco, Alfredo Pérez de Armiñán.

Joan Naudó, president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, ha mostrat la seva decepció, en declaracions a Osona.com. “Quan sapiguem les causes, valorarem la resolució. Però estem tristos, perquè hem estat treballant durant cinc anys i, després de les recomanacions de la Unesco, semblava que teníem opcions”, ha apuntat Naudó.

Per part de l’Ajuntament, també s’està a l’espera d’analitzar la decisió, un cop es rebi la carta de la Unesco, però ja es dóna la candidatura per tancada. “Està descartat tornar-se a presentar, al menys de moment”, ha explicat un portaveu del consistori.
Arxivat a