Blanca Busquets rep a Itàlia el premi Alghero Donna de Literatura i Periodisme

El guardó distingeix la defensa i promoció del paper de les dones en la cultura

Blanca Busquets, amb el premi
Blanca Busquets, amb el premi
Redacció Osona.com
13 de desembre del 2015
Actualitzat el 16 de desembre a les 11:28h

Blanca Busquets, escriptora, periodista i col·laboradora habitual de la secció d’Opinió d’Osona.com, ha estat guardonada amb el premi Alghero Donna de Literatura i Periodisme per La vita in ogni respiro, la traducció a Itàlia de la seva novel·la La casa del silenci.

El premi està organitzat per l’Associació Salpare-Edizione Nemapress, amb la col·laboració de la Delegació del Govern de Catalunya a Itàlia, l’Ajuntament d’Alguer i el Gremi dels Sards de Roma. El guardó es va lliurar el 4 de desembre, en una cerimònia al Palau de Congressos de Roma.

El premi Alghero Donna es distingeix per defensar i promoure el paper de les dones en la cultura a Itàlia. Precisament, les dones són les protagonistes de la novel·la de Blanca Busquets, un llibre que parla de dones valentes i sensibles, dones apassionades que estimen els homes però, per sobre de tot, estimen la música.

Blanca Busquets fa més de 27 anys que treballa a Catalunya Ràdio on ha fet programes com "El Club de la bona Lletra" i "Lletres d'Or". A banda d'aquesta faceta periodística, també és una escriptora consolidada al nostre país i té publicades ja set novel·les, com Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009), La nevada del cucut (Premi Llibreter 2011), La casa del silenci (2013) o Paraules a mitges (2014), entre altres.