CCOO «sospita» que el Departament de Salut vol privatitzar els CAP d'Osona

El sindicat insta a crear una plataforma de ciutadans, organitzacions cíviques i partits polítics favorables a mantenir el servei públic sanitari

Redacció Osona.com
11 de desembre del 2015
Actualitzat el 14 de desembre a les 12:48h

Boi Ruiz i Lluís Vila visitant les instal·lacions del nou CAP de Prats de Lluçanès. Foto d'arxiu: Adrià Costa


CCOO va decidir realitzar una assemblea informativa aquest dijous, 10 de desembre, amb els afiliats i delegats del sindicat a Osona, “davant els rumors de privatització dels centres d’atenció primària” a la comarca. A la trobada, Sílvia Espinosa, membre de la Secció Sindical de CCOO a l’Institut Català de la Salut, va explicar els diversos moviments que tant el departament de Salut com altres instàncies gestores de la salut, a Catalunya i a Osona, han realitzat recentment, que fan "sospitar" de la voluntat de privatitzar els centres d’atenció primària osonencs (els coneguts com CAP).  “Val a dir que es tracta d’una sospita fundada en la experiència sindical i social acumulada en l’intent de privatització de la sanitat lleidatana, ara fa just mig any”, explica el sindicat en una nota.

CCOO va decidir en assemblea que per tal de defensar la sanitat osonenca és necessari crear una plataforma àmplia de ciutadans, organitzacions cíviques i partits polítics que "creguin en un model sanitari públic i de qualitat". La creació a diferents indrets de les “marees blanques” (plataformes d’usuaris, treballadors i entitats en defensa de la sanitat) han estat, segons els sindicat, “garantia d’èxit per aturar processos de privatització i retallades”. És per això que es treballarà per tal de crear un marc similar a Osona.

“Els osonencs ens mereixem uns serveis públics de qualitat, una sanitat que treballi per la nostra salut i no per obscurs interessos econòmics de part”, diu la secció comarcal de CCOO.