El ple de Vic aprova l'expropiació i l'enderroc de la benzinera La Pista

L’Ajuntament pacta una permuta amb els propietaris amb una parcel·la situada al carrer Lleida

Pere Pratdesaba
10 de desembre del 2015
Actualitzat el 11 de desembre a les 8:31h
La benzinera de La Pista, en una imatge d'arxiu
La benzinera de La Pista, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa

La benzinera de La Pista, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


El ple de l’Ajuntament de Vic, celebrat aquest dimecres, va aprovar l’expropiació de la finca on hi ha la benzinera La Pista, per tal de procedir al seu enderroc. Tots els partits hi van votar a favor, menys Capgirem Vic, que es va abstenir.

La benzinera està situada al carrer Anselm Clavé, al costat del riu Mèder i del passeig de la Generalitat. El primer punt aprovat estableix una permuta amb els propietaris d’aquesta parcel·la amb una altra situada al carrer de Lleida, i valorada amb 648.000 euros.

El segon punt aprovat al voltant del mateix tema contempla l’enderroc de la benzinera i el condicionament del terreny. El pressupost del projecte, encara sense partida pressupostària, puja 218.000 euros.

D’aquesta manera, ja amb la propietat, l’Ajuntament podrà actuar i assolir els seus objectius, ja establerts al POUM. Així, es podrà millorar la connectivitat entre una banda i l’altre del riu Mèder, augmentar l’espai de protecció proper al riu i també augmentar la superfície industrial del municipi sense ampliar el sòl urbà.

El projecte final encara no està definit. En aquest marc, la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, va instar la ciutadania a participar en la seva elaboració i “fer-se seu” l’espai.

Tots els partits van mostrar la seva satisfacció per l’enderroc, que suposarà una gran millora per a la zona i els seus veïns. Capgirem va justificar la seva abstenció per considerar que l’operació era “especulativa”, amb una condicions per als propietaris que no eren beneficioses per a l’Ajuntament.

Palmero va recordar a Capgirem que les valoracions dels terrenys les van fer els tècnics municipals amb un sistema “universal”. I va afegir: “La ciutat guanyarà un solar a canvi d’una parcel·la en un polígon industrial”.
 

Una votació del ple d'aquest dimecres. Foto: Adrià Costa

Arxivat a