Els dos regidors d'Unió de Vic es desmarquen de la desconnexió amb l'Estat espanyol

El ple aprova una moció de suport a la resolució del Parlament, amb els vots favorables dels regidors de CDC, Capgirem i ERC

Pere Pratdesaba
10 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:20h

Josep Arimany i Anna Erra, al ple d'aquest dimecres. Foto: Adrià Costa


El ple de l’Ajuntament de Vic, celebrat aquest dimecres, va aprovar una moció de suport a la resolució del Parlament del 9 de novembre, que fixa l’inici de la desconnexió de Catalunya amb l’Estat espanyol. La resolució, entre d’altres punts, proclama l’obertura d’un procés constituent per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana, insta a tramitar les lleis de seguretat social i hisenda pública i adverteix que el Parlament no se supeditarà a les institucions de l’Estat espanyol, en particular a les del Tribuna Constitucional, que considera “mancat de legitimitat i competència”.

La moció va ser presentada per CiU, ERC i Capgirem. Tot i això, els dos regidors d’Unió Democràtica, dins del grup municipal de CiU, Josep Arimany i Maria Carme Bover, van desmarcar-se de la proposta i van optar per l’abstenció. Bover va explicar que van votar “amb coherència política”.

D’aquesta manera, la moció va prosperar amb 16 vots favorables (set dels nou regidors de CiU, cinc d’ERC i quatre de Capgirem), quatre abstencions (els dos regidors d’Unió, PSC i Vic per a Tots), i un vot en contra (PLVI).

Els partits que van portar la proposta al ple van descartar retirar-la tot i l’informe negatiu de secretaria. Cal recordar que la resolució ja ha estat anul·lada pel Tribunal Constitucional i que la Fiscalia de l’Audìència Nacional ha denunciat diversos ajuntaments que han aprovat una moció semblant a la de l’Ajuntament de Vic.

Benjamí Dòniga (PSC) va argumentar que volia ser coherent amb la seva voluntat “federalista” i va recordar que s’estava abstenint, i que no votava “en contra”. Josep Anglada (PLVI), per la seva banda, va dir que no volia ser “còmplice de cap delicte” i va demanar que a l’acta del ple constessin els noms individuals dels regidors que votaven a favor, la qual cosa es va acceptar. Arnau Martí (Vic per a Tots) va qualifica de “vodevil” i de “poc coherent” la situació política actual catalana.

El grup de ERC va posar èmfasi en que alcaldes i regidors podien ser els més vulnerables si l'Estat prenia represàlies, però va advertir que no es farien enrere. Capgirem va aprofitar per mostrar el suport als ajuntaments denunciats.
 

Maria Carme Bover, mirant Joan Coma, de Capgirem Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a