FOTOS i VÍDEOS El Mercat Medieval tanca la 20a edició amb les expectatives «cobertes»

El regidor Benjamí Dòniga calcula que han passat més de 100.000 visitants per la fira

Uns personatges caracteritzats d'època
Uns personatges caracteritzats d'època | José M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
09 de desembre del 2015
Actualitzat el 14 de desembre a les 9:21h
Dansa del ventre

El Mercat Medieval de Vic ha tancat la seva 20a edició aconseguint, un any més, una gran afluència de públic que ha permès que la majoria d’expositors hagin valorat positivament les vendes d’aquests dies, segons fonts de l’àrea de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic. “El públic, per tant, continua donant suport a aquest mercat i no hi ha hagut cap incidència remarcable, tot i la complexitat que suposa organitzar un esdeveniment d’aquestes dimensions, i acollir tants visitants”, afegeixen les mateixes fonts.

El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Doniga, ha declarat que s’han complert “totes les expectatives” i que la fira ha suposat un fort impacte econòmic i cultural per a la ciutat. Segons l’edil, l’afluència de visitants hauria pogut superar els 100.000, tot i que encara no disposa de dades concretes.

Dòniga ha reconegut que s’haurien de millorar els accessos i els aparcaments per rebre l’allau de visitants. Tot i això, no ha tancat la possibilitat de créixer en futures edicions: “No s’ha de limitar el nombre de gent, els mercats ja s’equilibren sols”.

Pel què fa a les representacions de “L’Assalt de l’Altarriba”, l’ocupació ha estat d’una mitjana del 80%, xifra que constata la consolidació d’aquesta aposta per dotar de contingut cultural el Mercat Medieval. En aquest sentit, també destaquen els 3.000 visitants que ha tingut durant aquests dies el Museu Episcopal de Vic (MEV), que oferia preus reduïts i una visita teatralitzada a l’exposició "Viatjar a l’Edat Mitjana". Aquest alt nombre de visitants és considerat, pels propis responsables del museu, un èxit sense precedents.
 

Una de les escenes de L'assalt de l'Altarriba Foto: Joan Parera

 

Dos personatges del Mercat Medieval de Vic, caracteritzats de cavallers. Foto: José M. Gutiérrez


Aquest any també s’han incorporat mesures a favor d’una millor gestió dels residus. D’aquesta manera s’ha fet un aposta per la distribució de gots reutilitzables. Amb aquesta iniciativa s’ha reduït la generació de residus plàstics i s’ha millorat la neteja de les places i carrers. Els gots es podien adquirir a les tavernes, deixant una fiança d'1 euros. Abans de marxar del Mercat, es podien tornar als punts establerts, visibles en tots els espais on es feia venda de líquids.

Aquest any el Mercat Medieval ha comptat amb 363 expositors de diversos tipus de productes, xifra similar als últims anys.
 

Programa d'activitats del Mercat Medieval de Vic 2015

Més informació, des del web de Fires i Mercats

Galeries de fotos del Mercat Medieval de Vic, 2002-2014


Dansa medieval
 

Una de les escenes de L'assalt de l'Altarriba. Foto: Joan Parera


 
Arxivat a