Una petició popular demana abolir l'exhibició d'animals al Mercat Medieval de Vic

Una instància en línia ja ha recollit unes 700 firmes

Una de les aus del Mercat Medieval de Vic
Una de les aus del Mercat Medieval de Vic | Anastàsia Klimkovich
Anastàsia Klimkovich
10 de desembre del 2015
Actualitzat el 11 de desembre a les 8:32h

Una de les aus del Mercat Medieval de Vic. Foto:Anastàsia Klimkovich


Una ciutadana, Laura Collell, ha engegat una petició en línia de firmes on demana que es prohibeixi l'explotació comercial d'animals al Mercat Medieval de Vic. La carta va dirigida a l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; a la regidora de Capgirem Vic Sara Blázquez; i a la regidora de Turisme i Mercats, Maria Carme Bover. La instància porta més de 700 firmes.

Els burros i els ponis són utilitzats a la fira com a atracció i diversió per als més petits que fan viatges per tot el centre històric de la ciutat. "En el cas de les aus, aquestes, es troben lligades i s'exposen a un estrés constant", critica la petició.

En la instància s'explica que els animals treballen durant tot el dia sense descans i estan privats de menjar i aigua, i que el cansament dels animals és obvi. Per aquest motiu, es demana que en les pròximes edicions de la fira, s'anul·lin aquests "espectacles d'abús animal".

La instància argumenta que "tot animal té dret al respecte, a l'atenció i a la protecció per part de l'ésser humà", a "gaudir d'un límit en el temps i en la intensitat del seu treball, a una alimentació adequada i al repòs" i que "cap animal no ha d'ésser explotat per divertiment de l'ésser humà".
 

Més informació, des del web de Fires i Mercats

Galeries de fotos del Mercat Medieval de Vic, 2002-2014

 

Les passejades en poni al Mercat Medieval. Foto: imatge dins de la petició online.

Arxivat a