07
de desembre
del
2015
Actualitzat
el
08
de desembre
a les
11:29h
Isidre Mas, emmotllant el formatge al Mas el Garet de Tona. Foto: Adrià Costa
Els formatges osonencs continuen estant entre els millors món. Si més no, així ho determinen els resultats del World Cheese Awards, celebrat a Birmingham (Regne Unit), que han reconegut amb cinc medalles Betara d’Olost i Mas el Garet, dues explotacions de la comarca que ja han estat guardonadess en diverses ocasions. El certamen, on es presenten milers de formatges d'Europa, Nord-amèrica, Austràlia i Sud Àfrica, és considerat el campionat del món d'aquest producte.
El gran triomfador del campionat ha estat Betara, que ha aconseguit tres medalles, tornant a ser així la firma més guardonada de tot Catalunya (l’any passat en va obtenir cinc). L’empresa del Lluçanès ha aconseguit una medalla d’or pel seu formatge de cabra amb llet, una de plata per un formatge de vaca ecològic-orgànic i una tercera de bronze pel seu formatge de cabra cremós pasteuritzat.
Betara és una formatgeria del Lluçanès que elabora formatges tipus artesans i ecològics amb llet de vaca, de cabra i d’ovella, madurats amb l’aire de la muntanya, el que els dóna un sabor i una qualitat molt característics de la zona.
Pel que fa al Mas Garet, l’empresa ha millorat el resultat de l’any passat, on va obtenir una medalla de bronze. En aquesta ocasió, ha estat guardonat amb dues medalles pels seus formatges de cabra: una de plata on el formatge està fet amb pebre negre ecològic, i una de bronze on el complement és pebre negre.
Betara ha estat un dels grans triomfadors del campionat. Foto: Foto d'arxiu: Betara