Viladrau commemora 100 anys dedicats al motor

Una exposició permanent recollirà un segle d'història, amb dates molt rellevants

Redacció Osona.com
08 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de desembre a les 7:25h

Presentació de l'exposició amb l'alcaldessa Margarida Feliu a l'estand del RACC d'Auto Retro Barcelona. Foto: Josep M. Montaner


"Viladrau, 100 anys de motor" és l'exposició permanent que s'inaugurarà el pròxim 31 de gener en aquest municipi per celebrar tot un segle d'activitat dedicada en aquesta disciplina esportiva, en diverses variants. La presentació de la mostra es va fer a l'estand del RACC d'Auto Retro Barcelona.

Viladrau compta amb una intensa i variada activitat al món del motor. Concretament aquest any vinent, es compliran 100 ants del pas de la I Volta motociclista a Catalunya, com també el 55è aniversari de la introducció del trial com a nova especialitat i 45 anys de la creació del Critèrium Montseny-Guilleries.

El 1977 es va fundar el Moto Club Viladrau com a entitat aglutinadora de la inquietud dels joves aficionats del poble, fins al punt de tenir en el seu moment un circuit permanent de motocròs i enduro i diverses proves de tot tipus puntuables per a les diverses Challenge MCV, la qual cosa ha permès mantenir l'afició fins a l'actualitat.

Per seguir amb la tradició i destacar el centenari, el RACC ha gestionat amb l'Automobile Club de Mónaco la inclusió de Viladrau com a lloc de pas del Rallye Monte-Carlo Historique 2016, prova que sortirà de l'avinguda de la Catedral de Barcelona la tarda del divendres 29 de gener. La plaça major de Viladrau serà punt de control de tots els participants que surtin des de Barcelona.

Dos dies més tard, el diumenge 31 de gener de 2016, l'exposició "Viladrau, 100 anys de motor" s'inaugurarà en un acte que reunirà tothom que des de tots els àmbits ha fet possible aquest llarg camí de Viladrau i el món del motor. "Viladrau, 100 anys de motor" és una exposició organitzada per l'Ajuntament de Viladrau i el comissari de la mateixa és Josep Autet. L'exposició s'exhibirà permanentment a l'Espai Montseny.
 

Antonio Zanini, mític pilot, en l'acte de la presentació de la mostra. Foto: Josep M. Montaner