Les llegendes populars dels Països Catalans, protagonistes del calendari d'Òmnium

Entre elles, la història del monstre de l'estany de Banyoles, la del timbaler del Bruc o la del Gegant del Pi

Nació Digital
05 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:17h
Òmnium dedica el calendari 2016 a les llegendes populars
Òmnium dedica el calendari 2016 a les llegendes populars | ÒC

Les tradicions i costums dels Països Catalans, al nou Calendari d'Òmnium Foto: Òmnium

Les llegendes populars dels Països Catalans protagonitzen el calendari de tradicions i costums 2016, editat per Òmnium Cultural per donar a conèixer personatges, gestes o esdeveniments del nostre imaginari col·lectiu. Les il·lustracions del calendari són obra de Sergi Freixes, Edgar Ramírez i Meritxell Noguera, i cada mes s'explica una llegenda diferent.

Entre elles, podrem descobrir la història del monstre que viu al fons de l'estany de Banyoles, o la del timbaler del Bruc que va espantar tot un exèrcit a les muntanyes de Montserrat, armat només amb un timbal. També la del ratpenat que va salvar Jaume I amb el seu batre d'ales, la dels barons de la fama, la de la bruixa que es va convertir en gat negre o la del gegant del pi que va alliberar Barcelona.

Els retallables dels 12 protagonistes de les llegendes centren el disseny gràfic de la portada i de la contraportada del calendari, que inclou, un any més, una tipografia especial: l'Anna Beta, un format digital dissenyat per l'Anna Vives. El calendari es ven a 4,50 euros i ja és disponible a la botiga web d'Òmnium Cultural, a la majoria de seus territorials i a 190 punts de venda d'arreu dels Països Catalans, que es poden consultar al web.