Demòcrates tira de pesos pesants per constituir la seva estructura a Osona

Jaume Puig, Lluís Casellas, Josep M. Vila d'Abadal i Josep Anglada formen part de la nova executiva | El partit, de caràcter independentista, és una escissió d’Unió

per Pere Pratdesaba, 5 de desembre de 2015 a les 12:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto de família amb tots els membres del comitè de Demòcrates Osona. Foto: Lluís Casellas


La secció comarcal de Demòcrates a Osona es va constituir formalment el passat dijous, en un acte a la Central de Vic. A la vetllada també es va presentar el candidat d’Osona a les eleccions espanyoles del 20 de desembre, Jaume Puig, que està inclòs a la llista de Democràcia i Llibertat, en una posició totalment simbòlica, la 25a.


Demòcrates es va constituir com a nou partit el passat 11 de novembre. Està liderat per Antoni Castellà i engloba els democristians sobiranistes que van abandonar UDC després de la crisi soferta per aquesta formació el juny passat després de la consulta interna a la militància. El nou partit també ha integrat el Moviment Demòcrata Català (MDC), que va impulsar Josep Maria Vila d’Abadal. Demòcrates es presenta ara a les eleccions del 20-D juntament amb CDC i Reagrupament, sota la marca Democràcia i Llibertat.

La nova secció comarcal compta amb dirigents de pes, com el mateix Vila d'Abadal i Jaume Puig, que es va donar de baixa d’UDC l’estiu passat, després de 15 anys de militància, i de molts anys com a regidor a l’Ajuntament de Vic i de conseller al Consell Comarcal d’Osona. També hi ha l’exregidor d’ERC Lluís Casellas, que a les passades eleccions municipals a Vic es va presentar liderant una proposta independent, Via Vic, i que no va obtenir representació al consistori; i Josep Anglada, alcalde de Vidrà i president del MDC.


Demòcrates a Osona ja té tota l’estructura organitzada. Com a portaveus, han estat escollits Rosa Carné i el mateix Casellas. Els membres del comitè són: els dos portaveus, David Bosch, Jaume Puig, Josep Anglada, Marta Alsina, Josep Maria Vila d'Abadal, Miquel Aguilar (col·laborador habitual de la secció d'Opinió d'Osona.com), Lluís Vila, Eduard Olivan, Rosa Maria Varela i Rosa Bayot.
 

Jaume Puig, a la presentació de Demòcrates a Vic. Foto: Lluís Casellas

 

Participació