Àlex Garrido, nou president del Consell d'Alcaldes d'Osona

Joan Roca, Anna Erra, Ramon Llorà i Miquel Arisa, els vicepresidents

Redacció Osona.com
04 de desembre del 2015
Actualitzat el 08 de desembre a les 8:00h

La taula presidencial del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona. Foto: Consell Comarcal d'Osona


El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses de la comarca d'Osona va escollir, en el ple del passat dimecres, Àlex Garrido, alcalde de Manlleu d'ERC, com a president per a la legislatura 2015-2019, amb 30 vots afirmatius i una abstenció. També es van nomenar i van prendre possessió els quatre vicepresidents: el primer, Joan Roca (CiU), alcalde de Gurb i president del Consell Comarcal d'Osona; el segon, Anna Erra (CiU), alcaldessa de Vic; el tercer, Ramon Llorà (IDO), alcalde de Muntanyola; i finalment, el quart, Miquel Arisa (PSC), alcalde de Centelles.

En la sessió ordinària també es van abordar assumptes d'interès per als municipis com és la Llei de Transparència, que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener de 2016 i de l'accés a la informació pública i bon govern. Hi va intervenir la cap de l'àrea de client de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC), Marta Arderiu, que va aclarir alguns dubtes sobre l'Administració local.

D'altra banda, Antoni Serrat, en qualitat de vicepresident del Consorci per a la gestió de residus urbans d'Osona, va explicar la variació dels costos de tractaments de residus municipals per a l'any següent. Serrat va desgranar les instal·lacions de què disposa el Consorci per tractar els residus urbans (CGRUO), la planta de triatge de multiproducte d’Osona, el vas a l’abocador d’Orís i el Centre de Tractament de Residus (CTR). Va recordar que el CTR té un cost total de 26.000.000 d’euros, que no repercuteix directament a les factures de residus sinó que s’ha finançat gràcies a subvencions rebudes de l'Administració. També va recordar que gràcies en aquest equipament, Osona és autònom pel que fa a la gestió de residus, ja que aquests se separen i es valoritzen abans d'anar al vas del dipòsit controlat d'Orís, complint d'aquesta manera amb la normativa europea que recomana obrir la bossa de residus i valoritzar el seu contingut.
 

Més informació de la sessió del ple, des del web del Consell Comarcal d'Osona