La instal·lació d'una pèrgola fotovoltaica guanya el procés participatiu a Olost

Gran èxit de participació | Un 23% del cens ha votat per escollir entre cinc projectes

Anastàsia Klimkovich
05 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:06h
L'Ajuntament d'Olost va obrir un procés participatiu el passat  20 de novembre, que va finalitzar al cap de 10 dies, perquè els veïns poguessin votar entre cinc projectes municipals que va presentar el consistori i dels quals només se'n podia escollir un per portar-lo a terme.

Els veïns del poble van poder votar a través de les urnes que es van situar a la biblioteca i a les oficines de l'Ajuntament. També es podia votar a través del web municipal, on totes les persones residents a Olost i aquelles que hi tenen relació, per segona residència o haver nascut a la població, podien emetre el seu vot.

El projecte que ha aconseguit més vots  ha estat el de la instal.lació d'una pèrgola fotovoltaica al sorral de l'Escola Terra Nostra, amb un total de 62 vots i un pressupost de 10.000 euros. A continuació, la construcció de la vorera des del Restaurant La Mola fins a la plaça de Santa Creu de Jutglar ha obtingut un total de 53 vots; el projecte d'Horta cooperativa a Olost, 40; el projecte "Smart Village: Poble intel·ligent", 29; i finalment, el projecte d'adequació de la planta baixa de l'Ajuntament per a la creació d'una salamultifunció cultural i autogestionada, 27.

Així doncs, s'han comptabilitzat un total de 237 vots emesos, dels quals n'hi ha hagut 26 de nuls i 211 de vàlids, cosa que ha comportat una participació del 23% del cens.

Resultats del procés participatiu Foto: Aj. Olost