Capgirem Vic portarà el cas Dilart a Antifrau i a la Fiscalia

La formació també demana la dimissió d'Anna Erra, per les presumptes irregularitats en la contractació de l’empresa participada pel seu marit | L'alcaldessa considera que l'Ajuntament ha estat transparent i que les denúncies tenen "un caràcter polític"

Redacció Osona.com
02 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:53h
L’assemblea de Capgirem Vic va aprovar aquest dilluns portar el cas Dilart a l’Oficina Antifrau i a la Fiscalia, tal com ha anunciat en una nota de premsa. Alhora, demana la dimissió de l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra (CiU). Erra, en declaracions a Osona.com, ja ha anunciat que no pensa dimitir i que tot plegat són acusacions que tenen un caràcter estrictament "polític".

Capgirem Vic argumenta que, un cop estudiada tota la documentació del cas, les “irregularitats administratives” són evidents. Dilart, empresa de senyalització amb participació del marit de l’alcaldessa, va rebre durant els vuit darrers anys encàrrecs per efectuar serveis en diversos organismes i patronats autònoms i en algunes regidories de l’Ajuntament de Vic. En total, la suma de tots els serveis facturats puja uns 75.000 euros.

Capgirem considera que, a més de les irregularitats administratives, també hi ha indicis d’un “presumpte delicte”, per això ha decidit portar-ho també a la Fiscalia, a més de l’Oficina Antifrau. “Aquestes dues instàncies, en tot cas, han de ser les que dilucidin l’existència d’il·legalitats en les contractacions”, opina la formació.

Però Capgirem no es queda aquí i va més enllà: “De l’estudi de la documentació considerem que les evidències son prou clares perquè l'alcaldessa dimiteixi un cop reconegudes les irregularitats i la seva gravetat, tractant-se d’un càrrec electe que actualment presideix l'Ajuntament de Vic”.

En el ple municipal del passat octubre, ERC i Vic per a Tots (també a l'oposició, com Capgirem) van anunciar la convocatòria d’un ple extraordinari per debatre públicament el cas Dilart. Capgirem lamenta que aquest ple encara no s’hagi celebrat i argumenta que les dues formacions l’estan utilitzant com a “arma de pressió” política.

"Que s'acabi d'una vegada i ens deixin treballar", diu Anna Erra

Anna Erra, per la seva banda, ha apuntat que aquestes denúncies tenen “un caràcter evidentment polític”. Segons l’alcaldessa, “Capgirem porta mesos amb aquest tema i la resposta per part de l'Ajuntament i la meva persona ha estat absolutament transparent, donant tota la informació requerida i les explicacions interessades. Es pretén criminalitzar el debat polític amb finalitats partidistes”.

L’alcaldessa apunta que les presumptes irregularitats tenen relació amb una contractació que es va realitzar quan ella no era alcaldessa i formalitzada per regidories que no estaven per sota la seva responsabilitat, “a preu de mercat i en condicions d'igualtat amb altres proveïdors”.

Erra afegeix: “En definitiva, probablement va haver-hi irregularitats formals per desconeixement ja que cap tècnic ni funcionari municipal va fer cap advertiment, però res més, ni mala fe, ni molt menys delicte". I conclou: “Com alcaldessa tinc la transparència com un eix de govern, estem fent un esforç per acomplir en termini la Llei de transparència, hem donat tota la informació requerida i tenim moltes mesures previstes per avançar en polítiques de transparència, bon govern i govern obert. Només espero que acabi d´una vegada aquest tema, ja esgotat per reiteratiu i ens deixin treballar per als ciutadans de Vic”.

Per tot plegat, Erra diu que no pensa dimitir: “Hi ha molt a fer en aquesta ciutat i tinc la intenció de treballar de valent donant resposta a la confiança que em van donar els seus ciutadans”.
Arxivat a