Crida a fer companyia a la gent gran per Nadal

Una campanya intenta combatre la soledat d'uns dies "especialment durs" | La iniciativa es portarà a terme a 11 ciutats catalanes, entre les quals Vic

Jordi Palmer
01 de desembre del 2015
Actualitzat el 03 de desembre a les 9:19h

Campanya per acompanyar gent gran per Nadal. Foto: Àngels Such/Amics de la Gent Gran


Amb l'objectiu de sensibilitzar la societat sobre el problema de la soledat no volguda, l'entitat Amics de la Gent Gran engega aquest Nadal una campanya de mobilització de voluntaris que vulguin fer companyia a persones grans, que inclou 13 dinars de Nadal en els 11 territoris de Catalunya on l'associació és present –Badalona, Barcelona, Cambrils, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Vic, Reus, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú-, que comptaran amb la participació de prop de 500 persones grans, acompanyades per voluntaris que els donen suport durant l’any.

Aquesta campanya, anomenada "Ajuda les persones grans per Nadal", posa el focus d'atenció sobre el fet que les celebracions nadalenques esdevenen un moment de l’any especialment delicat per a les persones grans que es troben soles. En aquest sentit, l'entitat assenyala, per mitjà d'un comunicat, que es tracta de dies "especialment durs, en què els afecten greument sentiments vinculats amb la soledat no volguda, com incomprensió, nostàlgia, tristesa o impotència".

Un quart de milió d'afectats

A Catalunya hi ha més de 254.000 persones més grans de 65 anys viuen soles. Segons l’Enquesta de Condicions de Vida de la Gent Gran 2006, un 59,2% de les persones grans que viuen soles pateixen sentiments de soledat i aïllament.

Davant aquest problema, Amics de la Gent Gran posa en marxa tot un seguit d’accions per Nadal i celebrarà amb les persones grans a qui dóna suport el tradicional dinar de Nadal, que tindrà lloc dissabte 19 de desembre.

Unes setmanes abans d’aquests dinars, centenars de voluntaris lliuraran un regal de Nadal a les prop de 1.000 persones grans que acompanya l’entitat, per gentilesa de la Fundació Claror. Un petit obsequi que anirà acompanyat d'una estona de caliu humà i conversa. Així mateix, els voluntaris augmentaran el nombre de visites a les persones grans durant les dates nadalenques. Fins i tot, algunes persones grans podran gaudir de la taula, el bon ambient i les tradicions pròpies d’una família voluntària que els acollirà.
Arxivat a