La Diputació distingeix la tasca de l'ADF Montseny Ponent

L’entitat, que treballa sobre el territori d’Aiguafreda, el Brull, Seva i Tagamanent, guanya el Premi de prevenció d’incendis forestals

Redacció Osona.com
29 de novembre del 2015
Actualitzat a les 8:30h

El representant de l'ADF Montseny Ponent, amb el guardó Foto: Diputació de Barcelona


Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Montseny Ponent i l'Alt Meresme han obtingut els Premis de prevenció d'incendis forestals que cada any convoca la Diputació de Barcelona, i que aquest dissabte han estat lliurats per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, en una festa que ha aplegat més de 500 persones al pavelló d'esports de Puig-reig (Berguedà). En aquesta edició, un total de 18 ADF del territori de Barcelona optaven a un dels dos premis.

El Premi Rossend Montané, a la millor obra o projecte de prevenció, ha estat per a l'ADF Montseny Ponent que actua sobre la totalitat del territori forestal dels municipis d'Aiguafreda, el Brull, Seva i Tagamanent. L'accèssit d'aquest premi ha correspost a l'ADF dels Cingles, dels municipis de Castellcir, Castellterçol, Granera, Sant Quirze Safaja, Collsuspina i Moià.

Pel que fa al Premi Jordi Peix i Massip a la millor organització, ha correspost a l'ADF d'Alt Maresme formada pels municipis de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls. L'accèssit d'aquest premi se l'ha endut l'ADF de Sant Sadurní d'Anoia.

El Premi d'Honor Joaquim M. de Castellarnau, de reconeixement públic a persones que han destacat en aquest camp, en aquesta XVII edició ha tingut doble guanyador. S'ha premiat a Ramon Vilanova Fígols, de l'ADF Montesmon, i l'altre a Joan Pujol Argelic, de l'ADF Viver i Serrateix, ambdues de la comarca del Berguedà.

La festa, que ha estat presentada per l'actor Quim Masferrer, ha estat presidida per Mercè Conesa; l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba; el vicepresident primer i diputat de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras; el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent; i el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer.

En el seu discurs de cloenda, Mercè Conesa ha dit que per a la Diputació de Barcelona aquests premis són un esdeveniment molt important ja que “posen de relleu la bona feina que es fa des del territori en la prevenció d'incendis i en la protecció dels espais naturals i especialment, dels nostres boscos”. En aquesta línia, Conesa ha remarcat que “som nosaltres que hem de protegir la nostra terra. No podríem parlar de prevenció i vigilància del territori si no tinguéssim unes ADF fortes i amb mitjans per fer aquesta prevenció. Es per això que la Diputació ha d'estar al costat dels voluntaris i de la defensa del territori”.

La presidenta de la Diputació també ha assenyalat que els pressupostos per l'any vinent que es van aprovar dijous, s'ha incrementat la dotació econòmica per a les ADF, remarcant però, que el pressupost és un element més, ja que el més important és la feina que es fa en equip en defensa del territori.

Els Premis de prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona, que es lliuren des de 1997, pretenen reconèixer públicament la feina que realitzen durant tot l'any les agrupacions de defensa forestal (ADF) amb el suport dels ajuntaments.