El SISO promou bons hàbits de salut amb les «Flors saludables»

La iniciativa busca conscienciar els ciutadans que s'ha de millorar l'estil de vida

Redacció
29 de novembre del 2015
El Sistema Integrat de Salut d'Osona (SISO) ha engegat el projecte "Flors saludables", amb el qual vol conscienciar els ciutadans perquè millorin l'estil de vida i així aconsegueixin una bona salut.

La iniciativa es basa en un seguit de campanyes que es duen a terme de forma coordinada a tota la comarca i que aniran variant segons l'època de l'any o bé coincidint amb les temàtiques dels dies mundials de la salut.

L'objectiu del projecte és el d'arribar als ciutadans amb una original proposta, concretament amb unes grans flors de fusta creades als tallers de l'empresa d'economia social Areté. Les flors ja es poden veure a les sales d'espera de tots els hospitals i centres d'atenció primària d'Osona i també a les instal·lacions de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya i de l'Agència de Salut Pública. En les flors es combinen dos llenguatges, el visual, una flor sana i una emmalaltida, i l'escrit que exposa les raons per cuidar la salut i estar sa. Totes les campanyes estan enfocades d'una manera positiva, s'explicaran les raons i beneficis per mantenir o adquirir un determinat hàbit saludable.

El projecte "Flors saludables" és fruit del treball del grup de Prevenció i Promoció de la Salut (PIPS). Es tracta d’un grup del SISO que coordina les accions de promoció de la salut que realitzen les institucions assistencials de la comarca: el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, l'Institut Català de la Salut, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, els equips d’atenció primària de Vic i d’Osona Sud; conjuntament amb l’Agència de Salut Pública i la Universitat de Vic. Des del grup PiPS s’han engegat projectes com la Campanya Allloro, a través de la qual es va crear el portal de salut d'Osona.
Arxivat a