La III Nit del Turisme a Osona reuneix tot el sector

Osona Turisme es constitueix i desgrana les actuacions portades a terme durant el 2015

La III Nit de Turisme a Osona es va celebrar a  Vic
La III Nit de Turisme a Osona es va celebrar a Vic | J.M. Montaner
Redacció Osona.com
27 de novembre del 2015
Actualitzat el 29 de novembre a les 8:56h

Osona Turisme va organitzar dimecres, 25 de novembre, la III Nit del Turisme a Osona, amb la participació de més de 60 representants d’entitats i empreses turístiques de la comarca i la presència del diputat de turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera, i del cuiner Ignasi Camps. L’objectiu de l’acte passa per oferir un punt de trobada del sector turístic de la comarca i explicar les grans línies treballades per l’entitat durant el 2015.

L’acte va començar amb una presentació del president de l’organisme, Josep M. Freixenet. La consellera delegada de Turisme, Mila Martínez, va desgranar tot seguit el treball que es realitza des d’Osona Turisme amb la finalitat de promocionar i dinamitzar turísticament la comarca. Martínez va destacar la gran aposta que es fa en temes de comunicació i publicitat, sobretot a Internet i a les xarxes socials, amb una web que té més de 40.000 usuaris, un Facebook amb més de 14.000 seguidors i un Twitter amb més de 1.500.

També es disposa d’un canal de Youtube on ja es pot visualitzar el nou vídeo promocional presentat a la Nit del Turisme sobre el programa “Fet a Osona”, que impulsa el coneixement de les empreses agroalimentàries a través de visites guiades i programades. El podeu veure a sota:


El cuiner Ignasi Camps, del restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigròs i membre del col·lectiu Osona Cuina, va fer una intervenció on va parlar de les possibilitats que té Osona en el món del turisme i va explicar iniciatives que altres territoris han desenvolupat amb molta originalitat i sobretot amb l’impuls i la col·laboració del sector públic i privat. El cuiner opina que fa falta trobar un component central que aglutini tota l'oferta turística de la comarca, com han fet en altres territoris. Podria ser algun producte relacionat amb el porc, va apuntar.

Per la seva part, Ramon Riera va felicitar Osona Turisme per la feina feta i va animar tot el sector a seguir treballant tal i com s’està fent fins ara. El diputat també va remarcar el suport de la Diputació en el desenvolupament d’actuacions i va instar els presents a aprofitar les sinèrgies que proporciona la marca "Barcelona".

 

Ignasi Camps, a la III Nit de Turisme a Osona. Foto: Josep M. Montaner

Abans de la Nit del Turisme es va celebrar el consell general d’Osona Turisme el qual es va constituir amb els nous representants designats després de les eleccions municipals. Així mateix es va aprovar la memòria d’accions d’aquest any i el pressupost i pla d’accions de l’entitat per a l’any vinent.

Actualment, Osona Turisme està format per tres associacions privades i 46 municipis. Els ajuntaments són: Balenyà, Calldetenes, Centelles, Espinelves, El Brull, Gurb, Les Masies de Roda, Les Masies de Voltregà, L'Esquirol, Malla, Manlleu, Montesquiu, Muntanyola, Orís, Roda de Ter, Rupit-Pruit, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Quirze de Besora, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Besora, Seva, Sora, Taradell, Tavèrnoles, Tavertet, Tona, Torelló, Vic, Vidrà, Viladrau, Vilanova de Sau i el Consorci del Lluçanès (que representa els 11 municipis del territori que pertanyen a Osona). I les tres entitats privades sense ànim de lucre: Gremi d'Hostaleria d'Osona, Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAVE) i Associació Aeroestació Catalunya.
 

Actuacions desenvolupades per Osona Turisme durant el 2015 (PDF)


Josep M. Freixanet i Ramon Riera. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a