L'Ajuntament de Prats assumeix temporalment l'adscripció del Consorci del Lluçanès

La mesura s'allargarà fins que es creï la nova comarca | El president de l’ens i l’alcalde Prats, Isaac Peraire, ha assegurat però que el Consorci “tindrà vida pròpia”

Redacció Osona.com
26 de novembre del 2015
Actualitzat el 27 de novembre a les 8:13h

Una vista del municipi de Prats de Lluçanès. Foto: Ajuntament de Prats de Lluçanès


L'alcalde de Prats de Lluçanès i president del Consorci del Lluçanès, Isaac Peraire, ha anunciat en una roda de premsa celebrada aquest dimecres que el seu Ajuntament assumirà temporalment l'adscripció del Consorci del Lluçanès fins que es creï la nova comarca.

Peraire ha explicat que des de l’Ajuntament no es creu adient que l’ens supramunicipal s’adscrigui al consistori del poble ja que la millor opció per poder oferir els serveis a la gent i al territori del Lluçanès amb garanties, i de forma òptima, és a partir d’un Consell Comarcal del Lluçanès. Tot i així, i després d’una reunió mantinguda entre els diversos alcaldes del Lluçanès el passat 12 de novembre, s’ha consensuat l’adscripció del Consorci a l’Ajuntament de Prats de forma temporal, “i com a sortida més adient, per començar a caminar com a comarca”.

Per aquest motiu, Peraire ha enviat una carta al Departament de Governació i Relacions Institucionals, que podeu llegir aquí, manifestant la temporalitat d’aquesta resolució amb la condició que es comencin els tràmits de redacció de la Llei de creació de la comarca del Lluçanès.

Amb tot, l’alcalde de Prats ha explicat que des de l’Ajuntament se seguirà treballant conjuntament amb la resta d’ajuntaments dels municipis del Lluçanès amb representació al Consorci per tal d’aportar i promoure projectes beneficiosos per a tots els habitants de la comarca.

Isaac Peraire ha explicat que tot això neix a conseqüència de l’aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), i a no tenir oficialitzada la comarca del Lluçanès.

A efectes pràctics, el fet que l'Ajuntament de Prats es faci càrrec del Consorci vol dir que haurà de consolidar el seu pressupost, però Peraire ha volgut deixar clar que el Consorci "tindrà vida pròpia" i s'autogestionarà sol.

Ara mateix el Consorci es troba en un període de reformulació dels seus estatuts, però això no ha impedit que des de fa un mes els 13 municipis que en formen part hagin començat a treballar i s'hagin engegat una desena de projectes.