L'organització del Foramuralla valora positivament el canvi de data i d'ubicació

Un total de 13 artistes, entre els que destaquen Nueva Vulcano, Mourn, Maïa Vidal, Núria Graham, Est Oest o Ferran Palau, pugen a l’escenari de l’Atlàntida

Ainara LeGardon, a l'escenari de l'Atlàntida de Vic
Ainara LeGardon, a l'escenari de l'Atlàntida de Vic | Alter Sinèrgies
Redacció Osona.com
24 de novembre del 2015
Actualitzat el 25 de novembre a les 9:53h

El Festival Foramuralla de Vic ha tancat la seva 5a edició amb un bon balanç, tant per les propostes programades com per l’afluència de públic. L’organització ha fet una bona valoració del canvi de data i d’ubicació del festival.

Unes 350 persones van omplir aquest dissabte, 21 de novembre, diversos espais de l’Atlàntida de Vic per seguir les actuacions de 13 artistes, entre els que destaquen Nueva Vulcano, Mourn, Maïa Vidal, Núria Graham, Est Oest o Ferran Palau, entre d’altres.

Per primera vegada el Foramuralla, que va néixer l’any 2011, ha canviat el format de la proposta: s’ha traslladat a la tardor i a dins del recinte de l’Atlàntida. “De cara a l’any vinent tenim intenció de seguir amb la mateixa línia iniciada enguany, ja que ha funcionat molt bé, i fins i tot estudiarem la possibilitat d’ampliar algun espai més”, assegura Jordi Casadesús, director artístic del festival.

I és que des les 16:45 hores, l’Atlàntida es va convertir en un punt de trobada de l’escena musical del país, amb propostes de primer nivell i d’estils diversos (pop, rock, indie, folk, electrònica...) programades en espais idonis per escoltar-les. El festival va arrencar a l’escenari Hall de l’Atlàntida, on es van anar succeint concerts de 40 minuts: el barceloní Daniel Lumbreras, que va presentar la seva particular amalgama musical; l’osonenc d’origen irlandès Matthew McDaid, que va actuar a trio; i la també osonenca Carla, amb una sessió de trip-pop i synth-pop.

Seguidament, la sala Joaquim Maideu va prendre el protagonisme, amb dos escenaris enfrontats on es van anar alternant els concerts. El grup Germà Aire va ser l’encarregat d’inaugurar l’espai, on van presentar el seu disc de debut Ball del Cel (Famèlic, 2014). A continuació, va arribar el torn d’un grup de recent creació però que ja està recollint èxits, com el premi Sona 9: Est Oest. Els osonencs van deixar pas a una de les propostes més sorprenents, la d’Ainara LeGardon, una referència imprescindible del folk-rock estatal, que només amb veu i guitarra va dur a terme una autèntica performance musical.

Arribats a l’equador del festival va ser el torn de Ferran Palau, que va presentar a trio les cançons del seu segon treball discogràfic en solitari: Santa Ferida (Halley Records, 2015). Seguidament, el quartet joveníssim Mourn va deixar anar tota la seva càrrega musical enèrgica, amb ressons del grunge i de l’escena indie-rock de la primera meitat dels 90. Girant 180 graus, a l’escenari hi va aparèixer una altra proposta osonenca, la de Núria Graham, que presentava les cançons del seu primer llarga durada Bird Eyes (El Segell del Primavera, 2015).

Per encarar la recta final, la cantant i multiinstrumentista Maïa Vidal va fer moure el públic amb els temes eclecto-pop (com ha batejat l’artista) del seu nou disc, You’re the Waves (Crammed Disc, 2015). El punt i final el va posar la banda barcelonina Nueva Vulcano, que va presentar el seu quart treball, Novelería (BCore, 2015). La nit es va tancar amb una festa de cloenda amb Nits Digitals, Cicle d’Arts Electròniques de Vic, a la Jazz Cava amb Brownstudy i Olde Gods.

El Festival Foramuralla va començar l’any 2011 i durant aquestes edicions hi han passat artistes com The Wave Pictures, La iaia, Berlinist, Roger Usart, Bigott, Pony Bravo, Antònia Font, Manel, Mazoni, Mishima, Joana Serrat, Paul Fuster, Núria Graham, Pau Vallvé, o El Petit de Cal Eril, entre molts d’altres.
 

Més informació del Foramuralla 2015

 

Matthew McDaid també va actuar al Foramuralla 2015. Foto: Comunicació Alter Sinèrgies

Arxivat a