L'alcalde de Torelló assegura que el Carnaval «no perilla», tot i la dissolució de PIOC

L’Ajuntament i els actuals organitzadors de la rua ja han iniciat una roda de converses per buscar el relleu | Santi Vivet assegura que, a hores d’ara, “està tot obert”

Redacció Osona.com
23 de novembre del 2015
Actualitzat el 18 de gener del 2016 a les 16:13h

Santi Vivet, alcalde de Torelló i Christian López, president de PIOC. Foto: Adrià Costa


L’alcalde de Torelló, Santi Vivet, ha assegurat taxativament aquest migdia que “el Carnaval de Terra Endins no perilla“. Ho ha fet en una roda de premsa per valorar la nova situació de la festa, després que PIOC (Promocions i Organitzacions Culturals), l’entitat organitzadora de la rua del Carnaval, anunciés la setmana passada la seva dissolució un cop tancada l’edició de 2016. A l’acte davant la premsa també hi ha estat present el president de PIOC, Christian López.

Pel que fa a eventuals solucions, tant l’alcalde com el president de PIOC han explicat que “tot està obert” i que s’hauran de posar sobre la taula “totes les opcions”, des de l’organització per part de les colles o altres entitats implicades amb el Carnaval, fins a la professionalització de l’organització (tot i que aquesta no és la més desitjable). De moment, PIOC ha començat a parlar amb les altres entitats vinculades al Carnaval, com Pullassu, Senyoretes i l’associació de carrossaires per explorar alternatives.

L’alcalde ha garantit “tot el suport i col·laboració” als futurs organitzadors del Carnaval, igual que el president de PIOC: “Qui vingui al darrera pot comptar amb el nostre ajut” per tal de fer un bon traspàs. Vivet s’ha compromès a continuar treballant juntament amb PIOC per acabar amb la situació d'incertesa actual, per bé que ha augurat una “llarga vida al Carnaval de Torelló”.

L’alcalde ha explicat que la decisió de PIOC de dissoldre’s el “va sorprendre”, tot i que l’entén, ja que cada any “és més complicat organitzar el Carnaval”, tant per l’envergadura de l’esdeveniment com per les exigències de la normativa. En aquest sentit, ha volgut donar les gràcies a la gent de PIOC “per tots aquests anys de treball”.

Per la seva banda, López ha explicat que PIOC plega per l’esgotament de l’equip: “La feina és molt feixuga i cada cop som menys”. També ha reconegut que el Carnaval ja és molt gran “i no seria bo que creixés més”. També ha volgut destacar que la col·laboració amb l’Ajuntament és “excel·lent i exquisida”, malgrat algunes petites desavinences: “En algun moment, com en tot a la vida, hi poden haver hagut discrepàncies, però ens han servit per millorar. Entre tots hem fet un Carnaval més gran i millor”.

Tot i que el Carnaval del 2016 l’assumirà PIOC, l’entitat ja no organitzarà el tradicional ball, en el decurs del qual es lliuren els premis. A aquesta qüestió s’hi suma el problema de la disponibilitat de la nau de Can Cata que s’haurà de desocupar el 18 de març. En relació a aquests temes, l‘alcalde ha dit que “treballem per tenir ball", alhora que també es busca una solució per disposar, si s’esgota l’opció de Can Cata, d’una nau per als carrossaires.

El Carnaval de Terra Endins de Torelló és el més important i multitudinari de la Catalunya interior. En la passada edició de la rua hi van participar unes 2.500 persones, en 23 carrosses i comparses. A més, molt gent disfressada i amb ganes de gresca, com és tradició, es van afegir a la cercavila.
 

Programació i document amb els actes del Carnaval de Terra Endins 2016 (PDF)

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Recull de fotos del Carnaval a Osona

 

Carnaval de Terra Endins de Torelló. Foto: Adrià Costa

Arxivat a