Multa de 440.000 euros a l'ANC i Òmnium per la gigaenquesta

La iniciativa es va portar a terme a tots els municipis d'Osona

Nació Digital
21 de novembre del 2015
Actualitzat el 24 de novembre a les 10:43h

Voluntaris de l'ANC iniciant la campanya de la Gigaenquesta. Foto: Adrià Costa


L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha imposat a l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural una multa per vulnerar un article de la Llei Orgànica de Protecció de Dades amb la gigaenquesta. Segons han confirmat fonts d'Òmnium a NacióDigital aquesta entitat ha estat sancionada amb 200.000 euros, mentre que l'ANC amb 240.000. Els serveis jurídics de la primera estan estudiant la resolució. També ho farà l'Assemblea quan rebi la resolució segons ha pogut saber aquest mitjà.  

Les organitzacions van impulsar la iniciativa abans de la consulta del 9 de novembre per conèixer l'opinió ciutadana sobre com els agradaria que fos un nou país. Milers de voluntaris es van desplegar arreu de territori per realitzar la gigaenquesta porta a porta. A Osona, la gigaenquesta va arribar a tots els municipis.

En la seva resolució l'Agència considera que les organitzacions no vam complir amb la normativa establerta, que estableix que l'enquestat ha de donar el seu consentiment per escrit per el tractament de dades que revelen ideologia, afiliació sindical, religió o creences. 
 
Podeu llegir l'enquesta sencera que es va fer aquí.