Vic vol millorar la qualitat de vida dels residents d'El Nadal

El projecte pretén crear un entorn més proper

Anna Erra ha visitat El Nadal
Anna Erra ha visitat El Nadal | Aj. Vic
Redacció Osona.com
22 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:19h
L'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic han signat un conveni per un import de 10.000 euros, amb l'objectiu de promoure el Projecte d'Atenció Integral Centrada en la Persona, que servirà per millorar l'autonomia i benestar de les persones grans que resideixen a El Nadal.

L’acord l'han formalitzat la presidenta del Patronat de la Santa Creu i alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana. L'alcaldessa de Vic ha posat de relleu que amb aquest acord es pretén donar una resposta més en la qualitat de l'atenció a les persones. En aquest sentit, també s'ha remarcat que es tracta d’una iniciativa que es porta a terme des de fa uns anys al Centre de Dia de Sant Jordi i està donant molt bons resultats per part dels usuaris.

El projecte té per objectiu crear un entorn més proper i significatiu per a les persones residents a El Nadal que millori tant el seu benestar com el de les seves famílies i cuidadors. Es tracta de dissenyar una atenció centrada específicament en cada persona, amb la incorporació progressiva de noves propostes i activitats que donin resposta a les seves necessitats, expectatives i desitjos personals, i alhora fer que participin més en la presa de les decisions que els afecten. Per fer-ho realitat, també es duran a terme canvis en l'entorn físic per aconseguir un ambient més casolà i confortable, i en l'àmbit organitzatiu dels equips que en tenen cura.

El projecte d'atenció centrada en la persona va començar a El Nadal ara fa un any. Els professionals que tenen cura dels residents ja s’han format per oferir el nou model d’atenció i, en aquests moments i gràcies al suport d’aquest acord econòmic, s’inicia la seva implementació de forma progressiva a tota la Residència. El projecte està tenint un alt nivell de satisfacció entre tots els agents implicats.
Arxivat a