El Suprem obliga a recalcular el preu de la llum per a 13 milions de llars des d'abril del 2014

El tribunal estima parcialment els recursos de Gas Natural i Iberdrola contra el decret del govern espanyol que fixava el preu voluntari per al petit consumidor

Nació Digital
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:40h
El Tribunal Suprem (TS) ha obligat el govern espanyol a recalcular el preu de l'electricitat per a 13 milions de llars que des d'abril del 2014 estan acollides al preu voluntari per al petit consumidor (pvpc). El Suprem ha estimat parcialment dos recursos de Gas Natural Fenosa i Iberdrola contra el reial decret que fixava el marge de comercialització per a les companyies en 4 euros anuals per kilowatt de potència contractada. 

El tribunal considera que no està justificat el mètode de càlcul d'aquest preu i obliga a refer-lo. Amb tota probabilitat, això suposarà augmentar el marge comercial per a les elèctriques.

En les dues sentències, el Suprem considera que no s'han seguit tots els requisits legals establerts per determinar la quota de l'electricitat i el marge comercial que han de tenir les companyies subministradores -aquestes demanaven que fos d'un mínim del 5% de les vendes-.

D'altra banda, el tribunal rebutja la indemnització per danys i perjudicis des del 2012 que demanava Gas Natural. El PVPC va entrar en vigor l'1 d'abril del 2014 i substituïa l'anterior Tarifa d'Últim Recurs (TUR) per als petits consumidors.