Osona tindrà en dos anys una xarxa d'àrees d'autocaravanes en 12 municipis

El projecte "Osona, territori camper" té un pressupost de mig milió d’euros

Redacció
18 de novembre del 2015
Actualitzat el 21 de novembre a les 14:19h
El Consell Comarcal d’Osona habilitarà en els propers dos anys una xarxa d'àrees d’autocaravanes en 12 municipis de la comarca. El projecte porta per nom “Osona, territori camper” i té un pressupost de 475.725,03 euros. La meitat del finançament (237.542,58 euros) anirà a càrrec de la Direcció General de Turisme, a través d’una subvenció que ha atorgat en el marc dels plans de foment territorial de turisme.
 
El projecte es va iniciar el 2014 a través d'Osona Turisme, organisme especial del Consell Comarcal, quan, a petició d’alguns ajuntaments, es va treballar per assessorar aquells municipis que estiguessin interessats en adaptar una àrea d’autocaravanes. L’objectiu era crear una xarxa d’àrees que permetés oferir als usuaris els serveis necessaris per fer estada a la comarca.

Els propietaris i usuaris d’autocaravanes poden esdevenir un tipus de turisme itinerant, molt actiu, que viatja durant tot l’any i que gaudeix del territori i dels diferents atractius i activitats que s’hi desenvolupen. Els visitants que fan ús d’autocaravanes són habituals en algunes zones de la comarca, ja sigui per realitzar alguna activitat de turisme actiu o per descobrir el territori.

El projecte va sorgir per millorar i ordenar l’estada d’aquest tipus de visitants a 12 municipis. A la comarca hi ha dues àrees d’autocaravanes en funcionament, a Vic i a Viladrau, que volen millorar les seves instal·lacions. A més, hi ha 10 municipis més interessats a crear-ne una de nova: Centelles, L’Esquirol, Les Masies de Voltregà, Manlleu, Prats de Lluçanès, Rupit i Pruit, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Torelló i Vilanova de Sau.