FOTOS El primer bloc de pisos de Can Garcia de Manlleu ja és a terra

La primera fase de les obres finalitza un mes abans del previst | L’enderroc del segon bloc es podria fer efectiu al llarg de l’any 2018

Els pisos de Can Garcia, el passat dimecres
Els pisos de Can Garcia, el passat dimecres | Adrià Costa
Redacció Osona.com
22 de novembre del 2015
Actualitzat el 25 de novembre a les 8:17h
El primer bloc dels pisos de Can Garcia ja és a terra. L’enderroc es va iniciar el passat mes de juny i s’ha fet de manera manual, de dalt a baix. En principi, estava previst que les obres s’allarguessin fins a gener, però els terminis s’han escurçat al voltant d'un mes. Ara només queden tasques addicionals, com retirar la runa i fer el nou paviment, que finalitzaran el 10 de desembre, segons publica Elter.net.

L’enderroc d’aquest bloc ha afectat 128 pisos, 37 places d’aparcament i sis locals. Les obres han anat a càrrec de l’empresa Control Demeter i han tingut un cost de 591.108 euros més IVA.
 

16/06/2015 Els pisos de Can Garcia abans de començar les obres d'enedrroc. Foto: Adrià Costa


Pel que fa a l’enderroc del segon bloc, Incasòl es resisteix a fixar terminis, ja que dependrà dels recursos econòmics. En tot cas, està previst que el 2017 comencin les expropiacions i que l’enderroc es faci efectiu el 2018.

Els pisos de Can Garcia estan situats en l'illa delimitada pels carrers Mossèn Aulet, Pintor Guàrdia, Garcia Estrada i Passatge dels Oms. Fins ara, eren dos blocs de planta baixa i 11 plantes, amb un total de 256 habitatges, 12 locals en planta baixa i 37 garatges. Els edificis es van construir els anys seixanta amb ciment aluminós i es troben en un estat de conservació obsolet que, segons els tècnics, recomana el seu enderrocament.

02/07/2015 Muntatge de la bastida als pisos de Can Garcia. Foto: Adrià Costa


Els pisos són el nucli central del barri de l'Erm de Manlleu. En un primer moment, van ser els habitatges construïts per encabir l'onada migratòria procedent del sud de la península. Actualment hi viuen moltes persones de l'onada migratòria del nord d’Àfrica.

A partir dels convenis signats entre la Generalitat i l’Ajuntament de Manlleu, l’Incasòl ha promogut la construcció de tres edificis amb un total de 70 habitatges per tal de traslladar-hi els propietaris amb dret a reallotjament de Can Garcia. Pel que fa als arrendataris, s’ha posat en marxa un procés de reallotjament a diferents indrets del municipi en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Els serveis socials de Manlleu treballen també en un programa d’acompanyament per tal d’incrementar les possibilitats d’integració social d’aquestes famílies.
 

08/09/2015 Obres d'enderroc dels pisos de Can Garcia. Foto: Adrià Costa
 

09/10/2015 Enderroc dels pisos de Can Garcia. Foto: Adrià Costa

 

18/11/2015 Ja només queda un dels blocs de Can Garcia. Foto: Adrià Costa

Arxivat a