Osona fixarà un protocol contra la pobresa energètica

L'acord el signaran el Consell Comarcal, la Mancomunitat la Plana, l'Ajuntament de Manlleu i Estabanell i Pahisa

Redacció Osona.com
17 de novembre del 2015
Actualitzat el 18 de novembre a la 13:11h
Conscients de la problemàtica al voltant de la pobresa energètica a la comarca d'Osona, el Consell Comarcal d'Osona, la Mancomunitat de La Plana, l'Ajuntament de Manlleu i Estabanell y Pahisa signaran un protocol d'actuació per la pobresa energètica.

L'acte, al qual hi assistirà el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, tindrà lloc el dimecres, 18 de novembre, a les 13:00 hores, a la sala dels plens del Consell Comarcal. A part de signar el protocol d'actuació, també es dedicarà una estona als tècnics de les àrees implicades, que faran una breu contextualització de la pobresa energètica i de les accions que es duen a terme per pal·liar-la.

Des de diferents administracions de la comarca ja s'estan duent a terme accions encaminades a pal·liar situacions concretes de la pobresa energètica. Per exemple, des de l'àrea de Serveis Socials i l'Àgència de l'Energia del Consell Comarcal s'organitzen tallers pràctics sobre com estalviar energia.

D’altra banda, des de les àrees de Serveis Socials de la Mancomunitat la Plana, l’Ajuntament de Manlleu i el mateix Consell Comarcal, intervenen en la valoració de persones que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica.

El protocol d’actuació serà signat per Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona; Lluís Verdaguer, president de la Mancomunitat La Plana; Enric Vilaregut, regidor de Serveis Territorials de l'Ajuntament de Manlleu, i Francesc Estabanell, d'Estabanell y Pahisa.
Arxivat a