Un veí de Cantonigròs cedeix la seva piscina privada climatitzada per a ús públic

L’Ajuntament hi porta a terme cursos per a nadons, infants i persones amb mobilitat reduïda, com avis, a canvi de fer-se càrrec del manteniment

La piscina climatitzada
La piscina climatitzada | Ajuntament de l'Esquirol
Pere Pratdesaba
13 de novembre del 2015
Actualitzat el 14 de novembre a les 16:21h

El terme anglosaxó win to win, utilitzat sobretot per a les estratègies comercials i de màrqueting, significa, simplement, que s’arriba a un acord en el que tots hi surten guanyant. Una opció més que adient per a temps de crisi, fins i tot en d’altres àmbits socials.

L’Ajuntament de l’Esquirol no va dubtar en posar en pràctica, a principis d’any, el win to win, quan uns veïns del nucli de Cantonigròs els van oferir la seva piscina climatitzada privada per a ús públic, durant els dies laborables (el cap de setmana restava per a ús exclusiu dels propietaris). Cessió gratuïta, a canvi que les arques municipals es fessin càrrec del manteniment, uns 1.200 euros al mes. Amb les quotes que pagarien els usuaris es cobririen aquestes despeses. Tracte fet.

La piscina és petita, 10 per 4 metres, però reuneix totes les condicions per poder-hi portar a terme activitats, tal com van comprovar els tècnics de l’àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona. Així, un cop va tenir el vist-i-plau d'aquest ens, l’Ajuntament va començar a oferir el febrer, i fins a juny, cursos de natació per a nadons, infants, adults i persones amb mobilitat reduïda, com avis, dirigides per un monitor. S’hi van apuntar una seixantena de persones.

Les activitats aquàtiques programades anaven adreçades a tots els veïns “amb l’objectiu de  relacionar-se, fomentar una activitat saludable i millorar les qualitats físiques bàsiques”, segons constava en el programa d’inscripcions. La quota oscil·lava entre 25 i 30 euros al mes, amb grups reduïts d'un màxim de 10 persones.

L’Ajuntament està molt satisfet amb el resultat obtingut i va tornar a obrir els cursos el mes de setembre, amb noves activitats. “Vam fer una enquesta als usuaris per valorar la iniciativa i la puntuació mitjana va superar el 8 sobre 10”, explica satisfet l’alcalde Àlex Montanyà.

De moment, hi torna a haver inscrits una quarantena d’usuaris, veïns de Cantonigròs, una xifra que es podria ampliar en les properes setmanes, ja que el consistori té previst oferir el servei a persones que resideixen a poblacions properes, com Tavertet, Rupit o Roda de Ter. A més, la proposta s’ha fet extensiva a algunes escoles, tal com ha assegurat el mateix alcalde: “De moment, ja tenim confirmats els nens de l’escola de Rupit per al mes de març i l’AMPA de l’escola Cabrerès ho està estudiant, de cara als més petits, que ara s’han de desplaçar a Manlleu”.
Arxivat a