El sopar d'època escalfa el Mercat Medieval de Vic

El Gremi d'Hostaleria d'Osona obre les inscripcions

Redacció Osona.com
14 de novembre del 2015
Actualitzat el 25 de novembre a les 12:13h
Un personatge caracteritzat del Mercat Medieval
Un personatge caracteritzat del Mercat Medieval | V. Castelo

Un personatge caracteritzat, al Mercat Medieval. Foto: Víctor Castelo


El Mercat Medieval és una de les cites més importants del calendari firal vigatà, a principis de desembre. El centre històric de la ciutat es trasllada durant un parell de dies a l'edat mitjana.

Com que cada any el Gremi d'Hostaleria d'Osona organitza conjuntament amb l'Ajuntament de Vic el primer dels actes abans del certamen. Es tracta d'un sopar medieval, que arriba a la 7a edició, i és una reproducció organolèptica d'un ''Sopar de privilegiats i benestants a la Catalunya del segle XIV'', segons consta en una recepta del Llibre de Sent Soví.

El sopar se celebrarà el divendres, 4 de desembre, a les 21:00 h a l'Orfeó. El guiatge de tot el procés de preparació, confecció i presentació anirà a càrrec del doctor Antoni Riera Melis, catedràtic d'història medieval de la Universitat de Barcelona i membre de l'observatori de l'alimentació, i el doctor Jaume Dantí Riu, catedràtic d'història moderna de la Universitat de Barcelona.

Els encarregats de l'elaboració del sopar són els cuiners del Gremi d'Hostaleria d'Osona, amb l'objectiu d'elaborar els plats amb la màxima fidelitat i gustos de l'època medieval. A més a més, el sopar es complementarà amb música i balls de l'època a càrrec del grup Mitja Cobla La Vigatana.

Pel fet de ser una activitat guiada, el nombre de comensals que podran gaudir del sopar és de 50 amb un preu de 25 euros per persona. Per reserves, al Gremi d’Hostaleria d’Osona, a la plaça de Santa Teresa, 1, al telèfon 93 886 62 11 (de 9 a 13 h) o al mail info@ghosona.com.
 

Galeries de fotos del Mercat Medieval de Vic


 
Arxivat a