Taradell assumeix que haurà de pagar 1 milió d'euros per l'accident de la tirolina del 2006

L’Ajuntament demana un préstec per evitar que la indemnització generi interessos | El noi que va patir el sinistre al Gurri Xic va quedar en cadira de rodes

Redacció Osona.com
13 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:10h
L’Ajuntament de Taradell ha assumit, després de diversos recursos judicials, que haurà de fer-se càrrec de la indemnització de l’accident en una tirolina del Gurri Xic, l’any 2006, que no ha pagat el propietari en declarar-se insolvent. El consistori encara desconeix la quantitat exacta que haurà de fer efectiva, però calcula que, en el pitjor dels casos, serà prop d'un milió d'euros.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha sol·licitat al Banc Sabadell i a través de la Diputació de Barcelona un préstec a baix interès per valor d’un milió d’euros. Aquesta quantitat es dipositarà als jutjats i d’aquesta manera s’evitarà que la indemnització generi “interessos”, segons ha explicat l’alcalde, Lluís Verdaguer, a Osona.com.

L’accident es va produir quan un nen va caure des d’una tirolina mentre feia activitats a les instal·lacions del Gurri Xic el 7 de maig de 2006. Va patir traumatisme cranial i trencament de la mandíbula i el canell. El noi va quedar en cadira de rodes i sempre més ha necessitat ajuda assistencial.

Després de l’accident, la víctima va presentar denúncia penal contra el propietari, l’Ajuntament i la Generalitat. La fiscalia va eximir de responsabilitat l’Ajuntament i la Generalitat, entenent que no hi havia hagut cap delicte que fonamentés que anés pel procés penal. Aquest procés penal va acabar amb una condemna d'1.234.000 euros cap al propietari i un treballador i 18 mesos de presó per al propietari i sis mesos per al treballador, que no van haver de complir per no arribar als 24 mesos i no tenir antecedents penals.

De manera paral·lela, es van presentar dos contenciosos administratius contra l’Ajuntament de Taradell i la Generalitat per separat. El de l’Ajuntament es va resoldre ampliant la compensació econòmica cap a l’afectat en 750.000 euros més. Aquesta quantitat ja es va pagar amb els interessos corresponents (500.000 euros per part de les assegurances i 250.000 de l’Ajuntament).

Arribats en aquest punt, l’Ajuntament creia que ja havia complert amb la demanda del contenciós, però després de diversos recursos se li va comunicar que també s’havia de fer càrrec de la part que no havia pagat el propietari, i que desconeixia (i desconeix) amb exactitud. “Només sabem que la seva asseguradora va pagar 300.000 euros a compte dels 1.234.000 euros. Hem reclamat la quantitat exacte en diverses ocasions però no ens l’han facilitada”, es lamenta l’alcalde. En un principi, s’havia dit que la resta de diners es farien efectius mitjançant el lliurament d’un terreny del propietari, però finalment sembla que no ha estat així. “Per tant, si el propietari no hagués aportat res, la qual cosa desconeixem, quedarien per pagar 934.000 euros", afegeix Verdaguer.
Arxivat a