El Último de la Fila torna

Quimi Portet i Manolo Garcia enregistren 5 CD amb temes de Los Rapídos, Los Burros i El Último de la Fila, 35 anys després d’haver publicat el primer | No tenen previst fer cap gira

Redacció Osona.com
12 de novembre del 2015
Actualitzat el 17 de novembre a la 13:03h
Manolo García i Quimi Portet, març de 1991
Manolo García i Quimi Portet, març de 1991 | La Marxa
Videoclip de “No puedo más” de Los Burros

Quimi Portet i Manolo García van anunciar fa uns dies la publicació d’una capsa de 5 CD sota el nom d’”Historia de una banda (Autobiografía sónica”), amb dos discos de Los Rápidos, un dels quals el primer disc homònim de 1981 remasteritzat, un àlbum de Los Burros amb versions actualitzades i un doble directe de la darrera gira d'El Último de la Fila que conté tres versions d'estudi actuals. La capsa, a més, conté un llibret extens, complet i entretingut amb lletres dels temes, imatges de souvenirs, fotos, retalls de premsa, entrades de concerts, textos diversos i altres chascarrillos. Sortirà a la venda el 20 de novembre.

Quimi Portet ha dit a la revista musical Enderrock que l'única condició que va posar en aquest "projecte purament discogràfic" que van començar el 7 de març passat era no haver de fer propaganda. No farà entrevistes, doncs, perquè està a punt d'entrar a l'estudi per gravar un nou disc que sortirà al febrer de 2016. Per la seva part, Manolo García està immers en la gira de Todo es ahora (Sony, 2015).

 

Contingut de la capsa que es posarà a la venda el 20 de novembre

A banda del debut homònim de Los Rápidos de l'any 1981, la capsa inclou Piensos Luegoexisto, el seu segon àlbum, gravat 35 anys després del primer amb cançons noves; Kloruro Sódiko, amb onze temes escollits de Los Burros que han tornat a gravar, i dos discos més d’El Último de la Fila que contenen 23 cançons gravades durant l’última gira de 1995, complementades amb tres temes –"Llanto de pasión", "Sara" i "Aviones plateados"– que han tornat a gravar a la seva manera del 2015, més, per rematar, quatre bonus track de peces en directe crues sense mesclar de la gira del 1993, tal com van ser gravades en una cinta dat dels primers noranta.
 
Portet i Garcia, juntament al bateria Lluís Visiers, el baixista Antonio Fidel, el guitarrista Josep Lluís Pérez i el teclista Esteban (Martín) Hirschfeld, tots els components originals de Los Rápidos, s’han refet i han gravat el segon disc 35 anys després d’haver publicat el primer (un disc que es va preparar en el seu moment però que no es va acabar de publicar mai, tal com ha explicat Quimi Portet a Osona.com). Com diuen als crèdits d’aquesta històrica caixa, deu ser l’únic grup del planeta que ho ha fet així.

Manolo García i Quimi Portet no estan interessats a fer gira de retorn d’El Último de la Fila. “En tot cas, sí que em faria il·lusió tornar a tocar en un escenari amb Los Rápidos. Això sí que em mouria”, afirma a Enderrock Manolo somrient, feliç per l’experiència, mentre Quimi assenteix amb el cap.  
 

Més informació, des del web d’Enderrock


Manolo García i Quimi Portet, març de 1991. Foto: La Marxa

Arxivat a