La Carta del Paisatge del Lluçanès inicia la segona fase de participació

La iniciativa pretén promoure el consens per a la preservació del territori

Redacció Osona.com
11 de novembre del 2015
Actualitzat el 12 de novembre a les 11:44h
La Carta del Paisatge del Lluçanès és un projecte iniciat a principi del 2015 pel Consorci del Lluçanès amb el principal objectiu de promoure el consens i la participació de les persones del territori en la gestió i preservació del paisatge.

La Carta del Paisatge es va iniciar amb una primera fase de participació oberta a tothom, durant els mesos de febrer i març. El resultat d’aquesta participació va ser l’elaboració i aprovació per unanimitat dels Principis fonamentals de la Carta del Paisatge del Lluçanès, un document que representa una declaració d’intencions i el full de ruta a seguir per continuar avançant en el procés de la Carta tot establint unes bases comunes per a la gestió i preservació del paisatge de la comarca.

Les aportacions, propostes i conclusions fetes en aquests tallers participatius també s’han incorporat a la Diagnosi del paisatge del Lluçanès, fent que aquesta diagnosi esdevingui molt més real i rigorosa.

Durant el mes de novembre s’iniciarà la segona fase de participació de la Carta del Paisatge del Lluçanès amb l’objectiu de proposar accions i projectes concrets en la línia dels principis fonamentals. Aquesta segona fase ha de permetre que les persones i entitats del Lluçanès reforcin el seu vincle amb el paisatge de la comarca, en base a les seves possibilitats i en coordinació amb altres agents implicats.

Per això, s’han programat quatre reunions sectorials que es duran a terme a la seu del Consorci del Lluçanès, a Santa Creu de Jutglar, durant les properes setmanes:

• Dt 17 de novembre, 17:30h – Sector social i educatiu
• Dl 23 de novembre, 10h – Sector econòmic i serveis
• Dt 1 de desembre 15h – Sector primari
• Dt 1 de desembre, 18:30h – Representants municipals

Les reunions sectorials permetran establir un programa d’actuacions i iniciatives per a la cura i la millora del paisatge del Lluçanès, i que siguin beneficioses per als diversos sectors i col·lectius del Lluçanès.

La inscripció a les reunions es pot fer a través d’un formulari web disponible a www.paisatgellucanes.cat, el correu electrònic sdr.consorci@llucanes.cat o bé trucant al Consorci del Lluçanès, al telèfon 93 888 00 50.

Aquest projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Observatori del Paisatge.