Duran i Lleida, «castrat» públicament a la Fira d'en Rocaguinarda d'Olost

"Espadaler, però què fan?!", clama l'actor durant un moment de la representació teatral

Vídeo del muntatge amb Duran i Lleida
Vídeo del muntatge amb Duran i Lleida
Redacció Osona.com
12 de novembre del 2015

La Fira d'En Rocaguinarda que se celebra a Olost cada segon cap de setmana de novembre ha tingut en l'edició d'enguany un protagonista destacat: Josep Antoni Duran i Lleida. I no pas a fer-hi cap míting o campanya de cara a les eleccions del 20 de desembre, sinó perquè ha estat el protagonista d'una de les representacions que s'hi fan. I no n'ha sortit massa ben parat. Davant l'església de la població del Lluçanès el líder d'UDC ha estat castrat.

En les imatges del vídeo es pot comprovar com Duran, mentre el col·loquen a l'espai on procediran a castrar-lo, demana, entre crits de dolor: "Espadaler, però què fan?" per, tot seguit, demanar clemència: "Per favor, per favor!". "Ai, quin mal! No estiris tant, noi!", esglaia.

La Fira d'En Rocaguinarda transporta els assistents als temps del bandoler Perot Rocaguinarda i la seva colla de nyerros i converteix la població d'Olost en un llogarret del segle XVI. El cap de setmana ha tingut una gran afluència de gent, amb un temps molt assolellat. El certamen es complementava amb un munt d'activitats paral·leles.
 

Recull de galeries de fotos de la Fira d'en Rocaguinarda 

Programa d’actes de la Fira d’en Perot Rocaguinarda


Dos personatges de la fira, caracteritzats d'època. Foto: José M. Gutiérrez