Nous circuits d'entrenament per a corredors de curses de muntanya

El Castell de Montesquiu acull una jornada sobre els valors forestals

Mariona de Planell
07 de novembre del 2015
Actualitzat a les 8:19h

Adriana Ramon, Coordinadora Xarxa Senders Itinèrancia Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà. Foto: Josep M Montaner


La jornada "Altres Valors Forestals" va tenir lloc el passat dimecres, 4 de novembre, al Castell de Montesquiu. L’ús social i recreatiu del bosc es troba en ple creixement. Aquest increment ofereix noves oportunitats, i a la vegada, nous reptes per tal de potenciar i explotar aquests valors de forma sostenible. L’objectiu de la jornada va ser donar a conèixer els diferents recursos i activitats que es desenvolupen al territori, per tal d’aportar eines de reflexió sobre el seu potencial com element tractor del turisme als territoris rurals.

Durant la vetllada, Adriana Ramon, coordinadora de la Xarxa Senders Itinerànnia va explicar el projecte de creació d'uns circuits d'entrenament específics per a corredors a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Aquests inclouran una proposta d'establiments on allotjar-se per tal de fer-hi una estada d'uns quants dies i així donar a conèixer el territori.

Com a conclusió de la jornada es va destacar la importància que té conservar i preservar la natura. Els responsables en són els municipis, els propietaris, l'administració i els qui se serveixen d'ella, i això només es pot aconseguir amb educació i consciència. No hi ha cap dubte que l'educació ambiental és la millor eina en aquesta aventura d'intentar preservar el medi ambient.