El 9 Grup Editorial entra a l'accionariat d'Eumo amb una participació minoritària

L’editorial vigatana canvia el seu rumb i presentarà una nova programació

Redacció Osona.com
06 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:42h

Reunió del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, on es va acordar recuperar les accions d'Eumo Editorial. Foto: UVic


El director general de 9 Grup Editorial, Jordi Ferré, i el director general de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Joan Turró, signaran aquest dimarts 10 de novembre l’entrada de 9 Grup Editorial a l’accionariat d’Eumo Editoral, després que a principis d’any la FUB, titular de l’editorial vigatana, recuperés el 50% de les seves accions, que estaven en mans de Edicions 62 (Planeta) des del 2011. L’acord, subscrit per les dues institucions, es basa en una participació inferior al 50%.

Després de la signatura, Joan Turró i els editors Jordi Ferré i Montse Ayats valoraran la col·laboració i presentaran la nova programació, que s’aparta del que Eumo havia fet en l’etapa 2011-2014.

9 Grup Editorial, format pels segells Cossetània Edicions, Angle Editorial, Quorum Llibres i Lectio Ediciones, és el segon grup editorial que més títols edita en català, després de Grup 62, amb una facturació de 2,5 milions d'euros. Angle Editorial edita principalment narrativa, tant d'autors catalans com estrangers, assaig i autoajuda; Cossetània Edicions té com a línies més importants l’excursionisme, la natura, el turisme, la cuina, les tradicions i el llibre pràctic, entre d’altres; Quorum Llibres és una plataforma de micromecenatge per al sector del llibre i Lectio Ediciones és el segell en castellà del grup.

Eumo Editorial va ser creada el 1979, dos anys després de la fundació de l'Escola Universitària de Mestres d'Osona. Va néixer com a estímul i suport a la recerca i a una tasca docent que es volia renovadora i innovadora. Avui, Eumo Editorial compta amb més de 1.300 títols agrupats en dos eixos: el de manual universitari, assaig i poesia d'una banda, i el de llibre escolar de l’altra.
Arxivat a