Els bombers de Vic, desbordats amb el material recollit per als refugiats

La societat respon amb entusiamse a la campanya solidària "Catalunya amb els refugiats"

Dos bombers de Vic, amb part del material recollit
Dos bombers de Vic, amb part del material recollit | El Vigatà
Redacció Osona.com
08 de novembre del 2015
Actualitzat el 10 de novembre a les 19:33h

La campanya "Catalunya amb els refugiats" va començar dilluns passat. Es tracta d'una crida des de diferents entitats socials, culturals i ONG's per tal de recollir roba i equipament perquè les desenes de milers de refugiats sirians o d'altres orígens que reclamen asil a Europa puguin protegir-se del fred.

La campanya havia de durar un parell de dies, però ''aquest dimecres ja ens trobàvem totalment desbordats, fins i tot vam haver de dir a persones que ens continuaven portant material que el guardessin per a properes campanyes'', explica Arcadi Romera, bomber del parc de Vic. Els punts de recollida a tot Catalunya es van habilitar a partir d’aquest dilluns, precisament als parcs de Bombers. ''Tots els parcs es troben com nosaltres, totalment desbordats. Ara ens han de venir a recollir el material, però queda molta feina perquè un cop se l'hagin emportat, s'haurà de classificar i embalar'', afegia Romera.

Només al parc de Bombers de Vic, amb tan sols tres dies, han recaptat prou material per emplenar un tràiler. Entre el material aportat hi destaquen les tendes de campanya, mantes, sacs de dormir, abrics i botes d'hivern. El més sorprenent, però, és que bona part del material és nou, tal com apunta Romera: ''Moltes persones han aportat material que han comprat expressament per a l'ocasió''.

La campanya ha obtingut molt bona resposta i ha estat un èxit de generositat i solidaritat de la societat. Només amb tres dies s'han recollit milers de tones de material. A partir d'ara es treballa per fer arribar el més aviat possible als seus destinataris.
Arxivat a