Les farmàcies critiquen els retards en el pagament dels medicaments

Una campanya recorda que la Generalitat els deu més de 330 milions d'euros

Nació Digital
05 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:41h
Les farmàcies catalanes han posat en marxa aquest dijous una campanya per denunciar els retards en el pagament dels medicaments. Les més de 3.000 que hi ha a Catalunya ja han penjat un cartell amb aquest missatge: "El que no diu el pla de medicació... L'Administració paga els medicaments mesos després que els necessitis. Aquest cost l'avancen les farmàcies".

Precisament, els farmacèutics recorden que avui la Generalitat hauria d'haver pagat la factura dels medicaments dispensats al setembre que puja a 112,5 milions, però no ho ha fet i s'acumula a les que tenia pendents dels mesos de juliol (121,5 milions) i agost (100 milions). Així, el deute total amb les farmàcies ascendeix a més de 330 milions.

La denúncia coincideix amb el que reiteren des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya: "Qüestions bàsiques com la salut, l'accés als medicaments, han d'estar garantits i han de quedar al marge de qualsevol divergència política".