La UVic-UCC presenta la nova càtedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris

L'acte tindrà lloc en el marc d'unes jornades on es debatrà sobre el paper que la ciència pot jugar en la promoció de la sobirania alimentària

Redacció Osona.com
05 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:50h

Cartell informatiu de les jornades sobre agroecologia i sistemes alimentaris per a la transformació social. Foto: UVic-UCC

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) donarà a conèixer la seva nova càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris aquest proper divendres, 6 de novembre, a la tarda en el marc d’unes jornades sobre agroecologia i sistemes alimentaris per a la transformació social. Aquestes debatran sobre el paper que la ciència pot jugar en la promoció de la sobirania alimentària i tindran lloc de 4 a dos quarts de 8 de la tarda al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca a la Gran Via de les Corts Catalanes, 612 de Barcelona.

Les jornades destaquen per les conferències d’experts en el tema, com el director del Centre for Agroecology, Water and Resilience de la Universitat de Couventry del Regne Unit i membre del Comitè d’Experts d’Alt Nivell (HLPE) del Comitè de Seguretat Alimentària de les Nacions Unides, Michel Pimbert, que parlarà sobre ''La agroecologia, una ciència participativa, par la sobirania alimentaria'', i el secretari general de la Fundació Italiana per a la Recerca en Agricultura Ecològica, Luca Colombo, que explicarà les ''Aportacions de l’agroecologia per al desenvolupament de l’agricultura ecològica''.

A continuació, alguns agricultors i ramaders debatran el rol que esperen que la càtedra jugui en el sector. Per acabar, la directora de la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC, Marta G. Rivera, parlarà de ''Reptes i oportunitats de la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris''.

Aquesta nova càtedra va néixer amb l’objectiu de generar, difondre i transferir coneixement sobre sistemes alimentaris alternatius que permetin transformar la societat i tenir un medi rural més viu. Per això, la càtedra fomentarà l’agroecologia, la co-generació del coneixement, l’economia solidària i les innovacions socials.

La càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris, que és la desena que incorpora la universitat, pretén aglutinar tots els estudis vinculats a l’anàlisi dels sistemes alimentaris i de recuperació del patrimoni rural que actualment té la UVic-UCC. La integraran investigadors de totes les facultats de la Universitat a través de quatre grups de recerca, així com l’Ecomuseu del Blat. Aquesta transversalitat li permetrà complir amb l’objectiu de vincular el seu esperit general i global amb l’àmbit més local i de proximitat.
Arxivat a