Àvia centenària a Tona

Salut Casals és la primera resident a Can Codina que compleix 100 anys

Redacció Osona.com
02 de novembre del 2015
Actualitzat el 04 de novembre a la 13:53h

L'alcalde Josep Salom ha assistit a la celebració de l'aniversari. Foto: Ajuntament de Tona


Salut Casals i Dorca, veïna de Tona, va complir aquest diumenge, 1 de novembre, cent anys. El seu aniversari s’ha celebrat aquest dilluns al casal d’avis de la població, amb presència d‘una representant de la Generalitat de Catalunya, que li ha entregat la medalla centenària; l’alcalde de Tona, Josep Salom; i la regidora de Benestar Social i Família, Maria del Mar Cuixart.

La Salut va néixer a Sant Pere de Torelló (La Vola) l’any 1915. Filla d’en Felip i la Francisca, la seva família es va traslladar a viure a Seva, a Can Figaroles. Era una família nombrosa, tenia 16 germans.

D’adolescent es va traslladar a Tona i va treballar a “Can Metge Serra” de minyona fins que es va casar amb en Ton de can Masó. Van tenir tres fills. Actualment té molts néts i besnéts. Li agraden molt els animals i una les seves millors aficions són les labors, com el tapís i el ganxet, i tenir cura de les flors.

En l’actualitat és vídua i viu al casal dels avis de Can Codina. Ha estat la primera resident en celebrar els 100 anys a la residència.
Arxivat a