Alerta per la «plaga» d'una larva a prop de Lluçà

S'ha detectat a Borredà, el Berguedà, i s'adverteix que l'insecte "s'estén amb una rapidesa terrible”

Aida Morales
27 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:44h
Imatge d'una bossa de processionària.
Imatge d'una bossa de processionària. | A.T.

Imatge d'una bossa de processionària. Foto: A.T.


Lluçà està en alerta per una plaga d'una larva que afecta a Borredà, un poble del Berguedà limítrof amb el Lluçanès. L'alcalde del poble, Joan Roma, ha enviat una carta a la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya explicant que s'ha detectat una plaga de processionària d'una extensió i intensitat “poques vegades vista” i amb "una rapidesa terrible". Segons Roma, ja se'n podria haver detectat algun al Lluánès. 

En el cas de Borredà, la plaga ocupa “un espai de considerables dimensions” i demana una actuació urgent per part dels serveis territorials, ja que hi ha “perill” que aquesta s'estengui cap a altres finques i municipis.

La plaga de la larva, també coneguda com a processionària, s'ha engrandit després d'aquest estiu a causa de la climatologia. L'insecte s'identifica per la presència de les típiques bosses de pèls blancs a les branques dels pins, i sovint per la presència, també, d'erugues, una vegada ha passat l'estiu. Aquest plaga debilita els arbres i pot provocar danys importants als ulls, a les persones al·lèrgiques i poden ser mortals per als gossos.
 

Les processionàries poden ser mortals pels gossos. Foto: delCamp.cat