Viladrau, capital de la castanya

La 21a fira del producte fa un rècord de visitants i supera les vendes de l'any passat | Guardona el metge vigatà Carles Furriols i Pallasos sense Fronteres

Redacció
26 d'octubre del 2015
Actualitzat el 27 d'octubre a les 11:39h
Fira de la Castanya de Viladrau
Fira de la Castanya de Viladrau | Xevi Mas

Fira de la Castanya de Viladrau Foto: Xevi Mas


Viladrau ha celebrat aquest cap de setmana una concorreguda Fira de la Castanya, que ja ha arribat a la 21a edició. Rècord de visitants i rècord de vendes, amb més de 9.000 campanyes recollides. La tradicional fira reuneix des del 1995 milers de persones per gaudir d'activitats relacionades amb aquest producte de tardor.

La regidora de cultura de Viladrau, Maria Formatjé, ha explicat que el certamen ajuda a promocionar la castanya i que "cada cop hi ha més negocis locals que treballen el producte". Els visitants han pogut adquirir castanyes crues i torrades, però també gastronomia que té com a base la castanya. Entre els més demanats, s'hi ha trobat el formatge de castanya, la melmelada o la cervesa.

La fira ha estrenat aquest any algunes novetats com un trenet turístic urbà, una zona de productes de proximitat i una àrea de productes artesans. A més, s'han organitzat diverses activitats paral·leles com ara exposicions, conta contes, passejades pels boscos de castanyers o un passeig comentat a càrrec de la Bruixa de Viladrau.

Castanya de Plata

Abans de començar la fira, es van entregar els guardons de la Castanya de Plata i el Pelló de Plata. El primer guardó es va entregar als Pallasos sense Fronteres, per la defensa de la cultura catalana des d'una vessant humanitària. La missió de l'entitat és la de millorar la situació emocional de la infància que pateix conflictes bèl·lics o catàstrofes naturals mitjançant espectacles còmics realitzats per pallassos i pallasses.

El Pelló de Plata va premiar Carles Furriols, per la seva filantropia. El metge vigatà compta amb una llarga trajectòria i ha promogut, fomentat i realitzat grans projectes d’ajut als col·lectius més necessitats. L'acte dels guardons va comptar també amb la col·laboració de l'Aula de Música de Viladrau.