Muntanyola recorda el mossèn i poeta Joan Farràs

El Cor del Castellbell i el Vilar interpretarà cançons i se celebrarà un ofici al seu honor

Redacció
23 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:26h
Muntanyola retrà homenatge aquest diumenge a mossèn i poeta Joan Farràs i Tort, natural del poble i traspassat aquest abril als 89 anys. Farràs va exercir de rector a Castellbell i Sant Cristòfol, el Bages, des de l’any 1958, i va ser professor de llengua i literatura a col·legis de Cardona, el Berguedà i Manresa. Va estudiar al Seminari de Vic i es va llicenciar en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona.

Ara Muntanyola el vol recordar amb un ofici que tindrà lloc diumenge a les 10 del matí a l’església de Sant Quirze i Santa Julita del mateix municipi. En la cerimònia hi intervindrà el Cor del Castellbell i el Vilar, que oferirà un concert a partir de les cançons escrites per Farràs. El matí acabarà amb un esmorzar de germanor per a tots els assistents. 

És autor dels llibres Pomes i Cançons (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1975); del recull de poemes dels tres germans sacerdots i poetes Ramon, Josep i Joan, titulat Poemes a tres veus (Editorial Claret, 1996); i del recull titulat Pluja d’Estels. Poemes i Cançons, (Editorial Farell, 2008). És autor també dels textos de les cançons “L’Alborada”, resultant primer premi en el concurs nacional d’havaneres de Torrevella de 1977; “Com és el mar, mariner?”, premi Hèlix d’Or en el concurs de cançó marinera de Palamós de 1984. És autor també de l’obra lírica musical Nadal: Llum i Misteri, interpretada per la Coral Al Vent, de Sant Vicenç de Castellet, i per altres corals de la comarca.