El Comitè d'Acollida de Refugiats a la Catalunya Central, en marxa

El director general d’Immigració, Xavier Bosch, demana més inversió per afrontar l'arribada de refugiats | Calcula que es distribuiran unes 3.000 persones arreu del país

Redacció
23 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:21h
Presentació del Comitè Acollida Persones Refugiades a la Delegació del Govern a la Catalunya Central, aquest dijous
Presentació del Comitè Acollida Persones Refugiades a la Delegació del Govern a la Catalunya Central, aquest dijous | Gencat

El Comitè d’Acollida a Catalunya de les Persones Refugiades a la Catalunya central ha començat a treballar i a coordinar-se des de la Delegació del Govern a la Catalunya Central aquest dijous. Les primeres decisions han estat crear diferents comissions: sensibilització i pedagogia, inventari de recursos, acollida i salut. La intenció del Comitè és treballar diferents aspectes de l’acollida conjuntament amb les ONG. Primer els acolliran en tres espais diferents, l’espai de les Germanetes dels Pobres a Manresa, la Conreria de Tiana i la Casa Bloc de Barcelona, i després es distribuiran pel territori.

El director general d’Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, ha posat de manifest la manca de lleialtat institucional per part del govern espanyol per la manca d’informació i ha avançat que Catalunya acollirà uns 3.000 refugiats eritreus, sirians, afganesos i somalis provinents d’Itàlia. Per fer-ho possible, Bosch ha demanat més d'inversió.

L’acte ha estat presidit pel Delegat del Govern a la Catalunya, Juli Gendrau i hi han assistit una cinquantena d’alcaldes, regidors, consellers comarcals i tècnics locals per conèixer de primera mà com el Govern i les ONG afronten l’emergència dels refugiats, com vehicular la solidaritat ciutadana i com cal actuar de manera homogènia.