Partits i entitats commemoren a Vic el 75è aniversari de la mort de Companys

Emotiu acte unitari a la plaça Lluís Companys | Manlleu i Prats se sumen a l’homenatge

Acte d'homenatge a Lluís Companys, dijous a Vic
Acte d'homenatge a Lluís Companys, dijous a Vic | J.M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
16 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:58h

El 75è aniversari de l’execució del president Lluís Companys al Castell de Montjuïc per part del règim franquista es va commemorar aquest dijous, 15 d’octubre. A Osona, es van programar actes a Manlleu, Prats de Lluçanès i Vic, en record de la seva memòria i de la de tots aquells que van perdre la vida en la lluita per les llibertats del poble català.

A Vic, es va fer un acte unitari, a la plaça Lluís Companys, a les 8 del vespre, al qual hi van assistir un centenar i escaig de persones. L’homenatge va ser presentat pel periodista Agustí Danés, que va glossar la figura de Companys. El programa va incloure el recital de textos poètics musicats, a càrrec dels rapsodes Xevi Font i Iria Roig, i de Jofre Bardolet, al violí, i Paula Camps, al violoncel. L’acte, breu i emotiu alhora, va finalitzar amb la tradicional ofrena floral al monument i el cant dels Segadors.

L’acte de Vic estava organitzat per un gran nombre de formacions polítiques: ERC-Som Vic, CDC, Capgirem Vic, SI, Reagrupament, JERC, JNC, Podem Vic i el grup municipal del PSC. També hi van col·laborar Òmnium Cultural, ANC i els sindicats UGT i CCOO.
 

El monument de la plaça Lluís Companys de Vic, aquest dijous Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a