Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016 escalfa l'ambient

Un conjunt d’accions culturals es portaran a terme durant sis caps de setmana a la ciutat | La programació arrenca aquest dissabte a la plaça dels Màrtirs

Anastàsia Klimkovich
17 d'octubre del 2015
Actualitzat el 18 d'octubre a les 7:05h
Presentació de la programació, a la plaça dels Màrtirs
Presentació de la programació, a la plaça dels Màrtirs | Ajuntament de Vic
La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, i el coordinador de Vic, Capital de la Cultura Catalana (VICCC2016), Marc Comas, van presentar aquest dijous a la plaça dels Màrtirs de Vic la programació de ''PreVICC”. Així, ''amb l’horitzó posat al 16 de gener de 2016, data on es donarà el tret de sortida de tota la programació cultural, l’Ajuntament  de Vic té la voluntat d’anar escalfant motors'', segons Roura, a partir d'aquest mateix dissabte.

Així, un conjunt d'accions culturals es portaran a terme al llarg dels propers sis caps de setmana a la ciutat, gratuïts i oberts al carrer, per a tothom, amb propostes osonenques de qualitat. Seran una prèvia per tal de fer saber a la ciutadania que Vic esdevindrà Capital de la Cultura Catalana.

Amb la posada en escena d’una ''C'' formada amb bales de palla, la plaça dels Màrtirs acollirà al llarg dels pròxims tres dissabtes (17, 24 i 31 d’octubre) diversos microespectacles, de poca durada, amb diferents disciplines artístiques que es presentaran a l'interior i exterior de l'espai.

Aquest primer dissabte, 17 d’octubre, arrencarà la programació amb el músic Guillem Roma, a les 11 del matí, i tot seguit, amb una actuació de Coloma Bertran & Quim Abramo. A la tarda, a les 5, es podrà veure un espectacle dels Titelles Naip a la part interior, i a l’exterior de l’escenografia, a les 6 de la tarda, s'estrenarà una coreografia de la companyia de dansa Km 0.

El següent dissabte, el 24 d’octubre, es destinara a la foto i traç. En aquest sentit, a la part exterior de la “C” hi haurà una mostra de fotografies i retrats de la gent del barri i a l’interior es muntarà un estudi fotogràfic on tothom podrà fer de model i fer-se fotografies. Més tard, a les 5 de la tarda es programa una acció "grafitera" i un taller infantil de disseny de grafits a partir de retallables.

Finalment, el 31 d’octubre, es destinarà a les lletres i a l’escultura. A partir de les 11 del matí i a l’interior de la “C” es podran escoltar contes amb Anna Obiols i en Subi. A l’exterior, hi haurà una acció de bookcrossing' de poesia osonenca. Seguidament, a la tarda, es construirà una escultura en directe a càrrec de l’artista osonenc Arèvalo, i a l’interior de la es farà un taller de fang.

Amb la mateixa filosofia i esperit, la plaça Noguera de Remei acollirà actes similars. Començaran el dissabte 15 de novembre, que es destinarà a la música i escena: a les 11 del matí es comptarà amb una actuació musical a càrrec de l’Escola de Música i Conservatori de Vic; a dos quarts de 12 del migdia un concert de Guillem Roma i un espectacle de Titelles Naip; i, finalment, a dos quarts de 2 una actuació de teatre de la companyiaLow Cost.

El dissabte 22 de novembre es programen accions amb foto i traç, i en aquest cas molt vinculades al barri del Remei. A partir de les 11 del matí es podrà veure una mostra fotogràfica de retrats del barri. Paral·lelamen, hi haurà una altra acció "grafitera" i un taller de retallables.

Finalment, aquesta prèvia de Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016, es tancarà el dissabte 29 de novembre, dedicat a les lletres i a les formes i on s’hi podrà escoltar de nou contes amb Anna Obiol i un taller de fang a la part interior de la ''C'', una acció de bookcrossing i la construcció d’una escultura a càrrec de l’artista Arèvalo.

La construcció de la “C” té un significat rellevant, ja que la remet a paraules clau com ''capital'', ''cultura'', ''catalana'', ''comarca'' o fins i tot ''Catalunya''. Així ho va explicar Marc Comas.
 

Aneu al web de la Capital de la Cultura Catalana


L'escenari de la plaça dels Màrtirs a Vic.Foto: Osona.com

Arxivat a