El 23-A o l'11-S de 2017 es proclamarà la república catalana, preveu Santi Vidal

El jutge obre els actes del Correllengua a Roda de Ter, amb un públic totalment entregat

Santi Vidal, entrant al Teatre Eliseu de Roda de Ter
Santi Vidal, entrant al Teatre Eliseu de Roda de Ter | J.M. Montaner
Redacció Osona.com
16 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:25h

La xerrada "Construïm la República Catalana”, a càrrec del jutge Santi Vidal, va donar el tret de sortida de la programació del Correllengua a Roda de Ter, aquest  dijous, 15 d’octubre. L’acte es va fer a dos quarts de 9 del vespre i va omplir de gom a gom el Teatre Eliseu. El públic, totalment entregat, va rebre el ponent amb forts aplaudiments.

 

El jutge Santi Vidal, aquest dijous a Roda de Ter. Foto: Josep M. Montaner

Vidal va repassar el antecedents històrics de l’actual procés sobiranista català i va explicar-ne el full de ruta, i va fixar dues dates possibles per a la proclamació de la futura república catalana: el 23 d'abril o l’11 de Setembre de 2017, o sigui, la festivitat de Sant Jordi o la Diada Nacional.

Segons Vidal, ja hi ha dos plans establerts, que s'aplicaran segons qui guanyi a les eleccions espanyoles del 20 de desembre: PP i C'S, o Podem i PSC.

El jutge també va avançar que les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP van “en bona direcció”, i que ja hi ha gairebé prefixat el Govern, tot i que falta decidir qui en serà el president.

El magistrat va comentar que ja hi ha onze països que donarien suport a una hipotètica independència de Catalunya. Entre aquests, n'hi ha "dos de grans". Llavors, tot caurà com un joc de dòmino, va augurar.

Vidal va tenir unes paraules de record per al rodenc Santi Pons, advocat i membre fundador de l’Assemblea Nacional Catalana a Osona, traspassat l’agost del 2014. Un torn de preguntes per part dels assistents va concloure l'acte.

 

Cartell del Correllengua 2015 a Roda de Ter

L’edició del Correllengua d’enguany està dedicada a la figura d’Ovidi Montllor. Els actes a Roda de Ter es reprendran aquest dissabte amb el trencaclosques dels Països Catalans i un espectacle d'animació infantil a la plaça Major, que anirà a càrrec de Jaume Barri. El vespre arribaran els plats forts del cartell: el sopar popular a la carpa i els concerts musicals, a càrrec d’Obeses i Pastorets Rock.
 
La proposta finalitzarà el diumenge, amb la projecció del film “13 dies d’octubre”. De manera paral·lela, es podrà visitar una exposició sobre Ovidi Montllor a la biblioteca Bac de Roda, del 9 al 15 de novembre.

El Correllengua és una iniciativa amb 19 anys de recorregut que treballa per difondre l'ús de la llengua i promoure la cultura popular al territori de parla catalana. Ho fa a través d'activitats obertes a tothom a més de 150 municipis. A més, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) ajuda a organitzar els actes als diferents municipis oferint-los suport logístic i publicitat.
 

Fotos dels concerts de High Times i Brams al Correllengua 2014 de Roda de Ter (Joan Parera)

Fotos del Correllengua 2014 a Roda de Ter (M. Àngels Roviró)

 

El jutge Santi Vidal, aquest dijous a Roda de Ter. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a