El nou espectacle de la Fura dels Baus versiona Bach «sense limitacions» a Vic

L'obra es preestrena aquest divendres i dissabte a l'església la Pietat i integra l'obra escultòrica de Fernando Bravo dins l'escenografia

Presentació de l'obra
Presentació de l'obra | A. Cortadellas
E.Pl.
15 d'octubre del 2015
Actualitzat el 16 d'octubre a la 13:48h

Vic és l'escenari escollit per La Fura dels Baus per preestrenar l'obra Free Bach 212, una interpretació lliure de la partitura original de la Cantata dels Pagesos de Johann Sebastian Bach. La idea original i el guió han anat a càrrec de Miki Espuma i David Cid, amb la direcció musical de Pavel Amílcar, Thor Jorgen i el mateix Espuma. L'espectacle es preestrena aquest divendres i dissabte a l'església la Pietat de Vic.

Johann Sebastian Bach va escriure més de dues-centes obres de temàtica religiosa, però només 25 cantates profanes. La Cantata dels Pagesos és una paròdia d'un poble de la Saxònia que celebra una festa d'homenatge al seu cacic estrenada el 1742. Amb la utilització de cançons i danses populars, i amb la insinuació de seduccions als plaers de la carn i l'alcohol, la Fura dels Baus entén que Bach estén una mà que travessa 273 anys per convidar la gent a una taula on la cervesa és el beuratge unificador.

Commoció sense barreres

Amb aquesta nova proposta, la Fura dels Baus vol mostrar un precepte "atemporal i inherent a la cantata": el de commoure i delectar sense barreres ni limitacions. La companyia i Divina Mysteria atendran els espectadors com a comensals aportant noves cruïlles interdisciplinàries amb les músiques electròniques, la imatge multimèdia i el flamenc de Ginesa Ortega.

La preestrena a Vic compartirà l'espai cedit pel bisbat amb l'exposició Kantoriana, una intervenció escultòrica de Fernando Bravo al voltant de l'obra teatral de Tadeusz Kantor. Les entrades es podran comprar una hora abans de la funció a un cost de 15 euros.
 

Cartell de l'obra.

Arxivat a