Consum obre un supermercat a Vic que va néixer embolcallat en la polèmica

L’Ajuntament, a les acaballes del mandat de Vila d’Abadal, va reformar un pla d’usos de la zona per poder construir el centre | La inversió de la cooperativa suposarà la creació de 28 llocs de treball

Redacció Osona.com
15 d'octubre del 2015
Actualitzat el 18 d'octubre a les 19:43h
El nou supermercat de la cooperativa a Vic
El nou supermercat de la cooperativa a Vic | Consum

La cooperativa Consum obre aquest dijous, 15 d’octubre, el seu primer supermercat a la localitat de Vic. La inversió suposarà la creació de 28 llocs de treball especialitzat. L’establiment té una superfície de 1.340 m2 i està situat al carrer de Josep Maria Sert.

Per fer possible la construcció del supermercat, l’Ajuntament de Vic va haver d’aprovar de manera urgent el pla de millora urbana del sector Josep Maria Sert, en un ple extraordinari celebrat el març, a les acaballes del mandat de Josep M. Vila d’Abadal (CiU). El punt va generar un intens debat entre les diferents forces municipals i va escenificar una vegada més les divergències de final de legislatura a l’equip de govern, entre CiU i ERC. La proposta va prosperar amb els vots a favor de CiU, PSC i els dos regidors no adscrits (Josep Anglada i Marta Riera); l’abstenció d’ICV; i els vots contraris d’ERC, CUP, SI i PxC.

 

Intervenció de Joan Ballana (ERC), al ple del mes de març. Foto: Adrià Costa

La modificació urbanística feia referència a la concentració de l’àrea comercial de la zona, que permetria així l’edificació d’una superfície comercial. Els grups que van votar en contra van coincidir en criticar CiU per les presses per canviar aquest pla d’usos, i van alertar que, en cas de construir un gran supermercat, podria ser l’estocada definitiva del comerç a l’Eixample Morató, molt proper a la zona.

Per la seva banda, l’alcalde Vila d’Abadal va remarcar que l’objecte del debat del ple se centrava en la redistribució d’espais, sense ampliació de superfícies ni usos.

Una cooperativa en expansió

Amb aquest són set els supermercats que la cooperativa ha obert a Catalunya des de començament d’any: a la demarcació de Barcelona han estat a les poblacions de Palafolls, Tordera, Sant Joan de Vilatorrada, Navàs i Vic; i a Tarragona s’han obert dos establiments nous a Mont-roig del Camp i a Tarragona capital. D’aquesta manera, Consum arriba als 169 supermercats a Catalunya amb més de 4.500 treballadors.

El supermercat de Vic passa a formar part de la línia de centres ecoeficients, que es distingeixen per consumir un 25% menys d’electricitat que els establiments convencionals. A més, disposa de l’última tecnologia en centrals frigorífiques, utilitzant íntegrament el CO2 com a fluid refrigerant.

L’establiment disposa de peixateria, xarcuteria i carnisseria, secció de fruita i verdura al detall i forn. Compta, a més, amb una nova secció de perfumeria.

L’horari de la botiga és de 9:15 a 21:15 hores, de dilluns a dissabte. El centre compta amb un aparcament amb capacitat per a 65 vehicles.

Anna Erra i Josep M. Vila d'Abadal, en el ple del mes de març. Foto: Adrià Costa

Arxivat a